08 Haziran 2019 Cumartesi 11:53
ABD'den Küstah Tehdit "2 Ay Süreniz var!"

TÜRKİYE'NİN KATILIMINA SON VERİLECEK

Bloomberg, "Pentagon Şefi Vekili, NATO müttefikinin Rus hava savunma sisteminde vazgeçmemesi bağlamında, ABD'nin 31 Temmuz'da Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programındaki katılımına son vereceğini Türk mevkidaşına bildirdi" diye yazdı. Bununla birlikte Shanahan'ın, Türkiye'nin S-400 tutumunu değiştirmesi için zamanı olduğu uyarısında bulunduğu aktarıldı. Shanahan'ın, Savunma Bakanı Hulusi Akar'a yazdığı mektubunda, S-400 alımının, "Türkiye'yi Rusya'ya aşırı stratejik ve ekonomik bağımlılığa ittiğini ve çok güçlü Türk savunma sanayisinin potansiyelini bozacağını" yazdığı ifade edildi.

"TÜRKİYE YAPTIRIMLARLA KARŞI KARŞIYA KALIR"

Washington'ın Ankara'ya iki seçenek sunduğu, bu seçenelerin S-400 anlaşmasını Haziran'ın ilk haftasının sonuna dek Rusya ile S-400 anlaşmasını iptal etmesi ya da yaptırımların ve F-35 programının iptal edilmesinin de dahil olduğu uygulamalarla karşı karşıya kalması olduğu belirtildi.

Son Güncelleme: 08.06.2019 13:08
Anahtar Kelimeler:
TürkiyeABDRusyaS-400F-35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.