29 Ağustos 2016 Pazartesi 00:45
ABD'Den Şok Açıklama!

Tam 4 ay önce, Senatör Lindsey Graham'in PYD ve PKK ilişkisiyle ilgili soruları, Carter'ı itiraf etmeye zorlamıştı ve sonunda, Amerikan Savunma Bakanı, PYD ve YPG'nin PKK ile ilişkileri olduğunu kabul etmek zorunda kalmıştı. Carter'ı itirafa zorlayan soru PYD ve PKK ilişkisi üzerineydi.

Türkiye'nin defalarca dile getirdiği ama Amerika'nın o güne kadar kabul etmediği ilişkinin savunma bakanı tarafından kabul edilmesinin ardından dışişleri bakanlığı da apara topar açıklama yapmak zorunda kalmıştı. Sözcü Jon Kirby, YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmediklerini söylemişti.

İki farklı üst düzey görevliden farklı açıklamaların gelmesi, ABD'nin dış politikada kafasının karışık olduğunu ortaya koymuştu.

Peki kendisine yönelik terör faaliyetlerinde bulunan bir örgütü deseklediği iddiasıyla Irak'a savaş açan Amerika, nasıl oluyor da şimdi müttefiklerinden birini hedef alan bir terör örgütünü destekleyebiliyor?

.

Son Güncelleme: 29.08.2016 00:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.