13 Ocak 2016 Çarşamba 12:00
Abdi İbrahim'den domuz gribi

Abdi İbrahim tarafından yapılan açıklamada, gribin tehlikeli salgınlara sebep olabilen bir hastalık olduğu belirtilerek, grip virüsünün kendini değiştirerek daha dayanıklı hale gelebilen domuz gribi şekliyle ortaya çıkabileceği ifade edildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, grip türleri içinde en korkulanının domuz gribi olarak adlandırılan H1N1 virüsü olduğu vurgulandı.

Grip belirtileri ile bir sağlık kuruluşuna başvurulduğunda gribin türünü belirlemek için kan testleri yapıldığı aktarılan açıklamada, testin "influenza A" pozitif sonuç vermesinin ise domuz gribi anlamına gelmediği dile getirildi.

Açıklamada, "Hastanın durumu çok ciddiyse ve domuz gribini düşündürüyorsa hekim hastadan isteyeceği özel ve ileri testlerin sonuçlarına göre gribin tanısını koyuyor. Burada asıl amaç; domuz gribi varsa hastayı izole etmek, tedavi altına almak ve toplum sağlığını korumak" ifadelerine yer verildi.

Mevsimsel grip ile domuz gribi arasındaki farklara bakıldığında hastalık belirtilerinin daha ağır ve ciddi olduğunun görüldüğü ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Domuz gribinde ateş daha yüksek, hapşırık ve burun akıntısı daha az, solunum güçlüğü ve zatürre sık görülüyor. Yine domuz gribinde kas ağrıları ve halsizlik mevsimsel gripten daha fazla. Hal böyle olunca domuz gribi olan hemen her hasta hastaneye yatarak tedavi olmak durumunda kalıyor.  Ne yazık ki mevsimsel grip ve domuz gribinde kesin tedavi yöntemleri bulunmamaktadır. Bol sıvı almak, ateş düşürücü ilaçlar kullanmak ve dinlenmek ana tedavi şekli. Ana bulaşma kaynağı salgılar olduğundan ellerimizi sık sık yıkamak, öpüşüp sarılmamak, salgın şüphesinde koruyucu maskeler takarak kendimizi korumak çok önemli.Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar hem mevsimsel gripten hem de domuz gribinden ciddi olarak etkileniyor. Daha fazla risk altında olanlar aşılanma ile grip virüslerinden korunabiliyor. Sonuç olarak her grip domuz gribi değil fakat domuz gribini tanımak ve ondan korunmak hayati önem taşıyor."

Son Güncelleme: 13.01.2016 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.