08 Ağustos 2017 Salı 17:35
'Adalet Yürek İster Ve Adalet Sorumluluk İster'

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde halka hitap etti.

Konuşmasına tüm vatandaşları selamlayarak başlayan Erdoğan, Ali Şükrü Bey'in mekanında vatandaşlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yola çıkarken bir şey söylemiştik, 'Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz.' demiştik. Hamdolsun 15 yıl geçti, bu 15 yıl içerisinde görevi aldığımız yerden bulunduğumuz yer çok faklı. Artık dünya Türkiye'yi konuşuyor, artık dünyada Türkiye bir idol olmuş durumda. Göreve geldiğimizde 3,4'ü konuşan Türkiye vardı ama şimdi hamdolsun çok yukarılara tırmandık. 3 bin 400'den şimdi 11 bine kişi başına milli gelirin ulaştığı bir Türkiye var." değerlendirmesinde bulundu.

"Yazıklar olsun sana"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal adaletin gereğini yaptıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Şimdi sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Çıkmış bir Alman dergisine beyanatta bulunuyor. Yazıklar olsun. 'Türkiye'de adalet yokmuş, özgürlük yokmuş.' Ankara'dan çıktın, İstanbul'a kadar yürüdün, senin güvenliğini kim aldı? Sen o yolda yürürken, o kadar vatandaşa zulmettin, senin güvenliğini kim aldı? Bu hükümet aldı. Bu hükümet sana o imkanları verdi. Hala 'sözde adalet' derken senin İzmir Büyükşehir Belediye'nde grevler var, orada işçiler adalet arıyor. Sen git orayı hallet, sen orayı hallet de ondan sonra 'adaleti' konuşalım."

Adaletin duygusal ve hissi olmadığını, yürek ve sorumluluk istediğini belirten Erdoğan, "İşte biz bununla bu yoldayız. Öyle kalkıp FETÖ'cüyü korumak için, PKK'yı korumak için, DEAŞ'ı korumak için eğer sözde adalet yürüyüşü yapıyorsan, yazıklar olsun sana. Zaten yanında gezenler de belliydi. Biliyorsunuz 'hastayım' diye yargı onları bıraktı. Hasta olan yürüyor. Nasıl oluyor bu iş? Bunları iyi tanıyalım." dedi.

'Almanlar son dönemde istikameti kaybettiler'
Erdoğan, ekonomide tırmanışın başladığına da işaret ederek, şöyle devam etti:

"Geçenlerde güneş enerjisiyle ilgili bir ihale yapıldı, pik yaptı. Arkasından rüzgar enerjisiyle ilgili yine bir ihale yapıldı, bin megavatlık bir ihaleydi, herkes 'bundan bir şey çıkmaz' derlerken, 8 uluslararası şirket, 4 tanesi Alman'dı. İhale hakikaten dünyada bir rekor oldu, rekor seviyede bu ihaleyle inşallah bittiğinde elektrik ücretleri de aşağı doğru inecek.

İstanbul'da, Japonlarla Türk firması arasında şehir hastanelerinde bir ihale yaptık. Çok enteresandır, Japonlar bu ihaleye geldiler, katıldılar ve çok ilginçtir 1,5 milyar dolar buraya kredi temini oldu. 2 bin 500 yataklı bir dev hastane İstanbul'da yapılacak. Hani gelmiyorlardı? Bak, nasıl geldi. Türkiye'nin yurt dışındaki kredisi gayet iyi. Bakmayın, Almanlar böyle sallayıp duruyor. Varsın sallasınlar. Onlar da yanlışlarını anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak. Çünkü biz, Almanlara bir şey yapmadık ama ne yazık ki Almanlar son dönemde istikameti kaybettiler. Niye? Ekim ayında seçim var, o seçimlerden dolayı birisi bir tarafa vuruyor, birisi bir tarafa. Nereye vurursanız vurun biz, dümdüz gidiyoruz."

"Kredi derecelendirme kuruluşları ne numaralar çektiler bize"
Borsa İstanbul'un rekor üstüne rekor kırdığını belirten Erdoğan, "Kredi derecelendirme kuruluşları ne numaralar çektiler bize. Ne demiştim onlara 'siyaset yapmayın, dürüst olun.' En sonunda onların dedikleri tutmadı, bizim dediğimiz oldu. Niye? Bu milletle bunlar olur, ben milletime inanıyorum, güveniyorum, milletimi Allah için seviyorum. Bu işi de başaracağız diyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme: 08.08.2017 17:35
Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.