12 Mayıs 2016 Perşembe 10:53
Adilcevazlılar Çanakkale'yi Gezdi

BİTLİS (AA) - Ege Bölgesi Adilcevazlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, 250 Adilcevazlı Çanakkale'yi gezdi.

Dernek Başkanı Şakir Tutçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dördünce kez düzenledikleri geziye vatandaşların ilgi gösterdiğini belirterek, geziyi Çanakkale Savaşı'nın kanıtlarını yerinde görmek ve Çanakkale Şehitleri'ni anmak için düzenlediklerini söyledi.

Geziyi iki rehber öncülüğünde gerçekleştirdiklerini ifade eden Tutçu, şöyle konuştu:

"Üzerinde yaşadığımız bu toprakların, bağımsızlığımızın simgesi olan bayrağımızın, hangi şartlarda nelere karşılık bizlere emanet edildiğini yerinde görmek istedik. Yurdumuzun her yerinden gelerek, daha hayatlarının baharında gözlerini kırpmadan 16-17-18 yaşlarındaki civanların, vatanları ve inançları uğruna şehadet şerbetini içtiklerini bilmek ve bu tarihi kanıtı, bir güzellik ve kanıt belgesi olarak hemşehrilerimiz anılarının arasına alacaklardır."

Son Güncelleme: 14.05.2016 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.