19 Temmuz 2016 Salı 11:11
Ağrı Askf'den Demokrasi Bildirisi

15 Temmuz gecesi ülkede yaşanan darbe kalkışmasının bertaraf edilmesinin bu asil millettin eseri olduğunu söyleyen Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na bağlı kulüpler yayınladıkları bildiri ile Türk milletinin bölünmeye, ayrışmaya ve darbeye asla müsamaha göstermeyeceğini belirterek, gücünü milletten almayanların bir kez daha yenilgiye uğratıldığını kaydettiler. Ağrı Valiliği önünde okunan bildiri, Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yöneticileri, ASKF'ye bağlı 36 spor kulübü, Tüm Spor Adamları Derneği, Futbol Saha Komiserleri Derneği ile Amatör Futbolcular Derneğinin üyeleri tarafından imza altına alındı.

Bildiride şu ifadelere yer verildi.

"Kıymetli Ağrılılar.15 Temmuz akşamında bir askeri darbeye dönüştürülmek istenen kalkışma, halkımızın, emniyet güçlerimizin, Valilerimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin duyarlılığı ile bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz günü ülke genelinde bu kalkışma sonucunda Ülkemizde demokrasinin devamını sağlamak adına 208 Yürekli insanımız şehit olmuştur. Demokrasi adına şehadet şerbeti içen şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, şehitlerimizin yakınlarına sabır, ülkemize başsağlığı diliyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetleri halkımızca Peygamber Ocağı olarak bilinmektedir. Bu kutsal ordu içerisinde dış mihrak ve Fettullahçı Terör örgütü tarafından desteklenen, kendini onlara adamış, vatan sevgisi olmayan, milli irade bilincini hiçe sayan bir grup hain tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan bu cuntacı azınlığın tavrı, hiçbir suretle Şanlı Ordumuzun itibarını sarsmamıştır ve sarsmayacaktır. Vatanını seven ve milli iradeye güvenen gerçek Türkiye Ordusu görevinin başında, milli savunmada beklemektedir.

Bu kalkışma sonrasında gerek Ağrı'da gerekse ülke genelinde sokağa çıkıp meydanları doldurarak, bedenini siper ederek darbe girişimini önlemeye çalışan, demokrasiye inanmış Aziz milletimize, bu ülke şükran borçludur. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ağrı'da da, siyasi parti gözetmeksizin Sayın Cumhurbaşkanımızın "Meydanları doldurun" çağrısı üzerine Ağrı Valiliği önünde bir araya gelen tüm Ağrılı hemşehrilerimizinde bu ülkenin demokrasi mücadelesinde payı büyüktür.

Ağrı halkı bu cesaretini başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan sonrasında ise Darbeci Sıkı Yönetim Komutanın, "Seni almaya geliyoruz" sözüne karşılık "sen alçak, namussuz ve vatan hainisin. Yüreğin yetiyorsa bu halkın içinden gel beni al." Diye Ağrı Valimiz Sayın Musa Işın'ın cesur ve kararlı tutumundan almıştır.

Tarih süresince bir çok kez ihtilal gören bir ülke olarak, 1980 darbecisi Kenan Evren'in hazin sonu, dün gibi bu milletin hafızasındadır. Cenazesinde tek bir Fatiha bile okunmayan bu darbeci komutanın emsalleri, bugün Emniyet kuvvetlerimizce tutuklanmış, Türk adaletinin vereceği karar beklenmektedir. Vatana ihanet eden bu hainlerin en ağır şekilde cezalandırılması, bu ülkenin bekası için önemlidir.

Geçmişteki darbecilerin sonlarını gördükleri halde, bundan ibret almayan cuntacılar, geçmiştekiler gibi aziz milletimizin hafızasından silinmeyeceklerdir.

Ülkenin sinir uçlarına nüfuz etmiş, paralel yapı olarak bilinen Fettullahçı Terör Örgütü elemanlarının tespit edilerek, bu ülkenin geleceğinin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi ve 2023 yılı hedefinde olan ülkemizin barış ve huzura kavuşması için, gereken adımların bir an önce atılmasını yürekten destekliyoruz.

Ağrı'da ki Spor camiası olarak, bundan sonraki süreçte demokratik, vicdanı hür ahlaklı gençlerin yetişmesi için çabalarımız artarak devam edecektir.

Spor camiası üzerine düşen her türlü adımı atmaya hazırdır ve bunu başaracak güçtedir.

Bir kez daha, demokrasi için alanları dolduran 4 gündür meydanlarda yer alan spor camiamıza, yönetim kurullarımıza, Ağrı halkımıza ve ülke genelindeki vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, demokrasi uğruna şehit olan ve hiçbir zaman unutulmayacak şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet yaralılarımıza Allah'tan acil şifa diliyoruz." denildi.

Son Güncelleme: 19.07.2016 13:20
Anahtar Kelimeler:
DarbeAğrı ASKF Bildiri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.