26 Nisan 2018 Perşembe 18:53
Ağrı'da 24 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Ağrı Belediyesi, yeşil alan projeleri kapsamında 2 bini meyve olmak üzere 24 bin fidanı toprakla buluşturuyor.

Ağrı Belediyesi, İl Özel İdaresine ait TRT Park olarak bilinen bin dönümlük alana, 24 bin fidan dikimine başladı.

Düzenlenen programa katılan Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban, alanda fidan dikti.

Fidanların can suyunu verdikten sonra gazetecilere açıklama yapan Elban, belediye olarak şehir içerisinde yeni park ve rekreasyon alanları oluşturmaya devam ettiklerini ifade etti.

İlin geniş ve tüm halka hitap edecek piknik alanından yoksun olduğunu belirten Elban, "Bunun için TRT Park olarak bilinen İl Özel İdaremize ait bin dönümlük bu alanın tamamını kasım ayına kadar tamamlayacağız. Alana lavabolar gibi bir takım ihtiyaçların karşılanacağı, vatandaşların rahat vakit geçirebilecekleri bir kısım yerler de yapılacak. Artık Ağrı merkezi ve yakın köylerdeki vatandaşlarımız piknik ve dinlenme ihtiyaçlarını burada giderecek." diye konuştu.

Bir aya kadar alanın bir bölümünde fidan dikiminin tamamlanacağını, kalan bölümlerde ise yaz ayları boyunca fideler için çukur açılacağını aktaran Elban, şunları kaydetti:

"Sonbaharda çalışmalar bitmiş olacak. İlimiz için güzel, yeşil ve nefes alınacak bir alan olacak. Geçenlerde 630 dönüm meyve bahçesi kurmuştuk ilimizde. Gelecek yıl 3 ile 5 bin dönüm arasında bir alan daha planlıyoruz. Bu alana da vatandaşlarımıza bir hoşluk olsun diye 10 dönüme karma fidan dikiyoruz. Bir de Ağrı'nın vişnesi meşhur. Burada 20 dönümlük bir alana da yine vişne bahçesi yapıyoruz bu hafta içerisinde."

Programa, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, muhtar, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.