15 Temmuz 2018 Pazar 13:38
Ağrı İl Müftülüğünden "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Konferansı

Ağrı İl Müftülüğü "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" münasebetiyle yapılacak faaliyetler ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın personele yönelik bilgi ve talimatlarının ele alındığı bir toplantı gerçekleştirdi.

Nezahat Çeçen Konferans Salonunda Ağrı Müftülüğü 'ne bağlı camilerde ve Kur'an Kurslarında çalışan din görevlilerinin katıldığı Temmuz Ayı personel toplantısında "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" münasebetiyle yapılacak faaliyetler ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın personele yönelik bilgi ve talimatları ele alındı.

Toplantıya Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, İl müftü yardımcıları, vaizler ve müftülük personeli katıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Topçu, Kur'an insana indiğini ve İnsanı merkezine aldığını söyledi.

Tandoğan, "İnsanın dünya ve ahiret saadetini hedeflemiştir. Dolayısıyla Allah Teala'nın bize şeref olarak yüklediği bu vazifeyi layıkıyla yapmamız gerekmektedir. İhmalkarlık harama sevk eder. Her şeyde hırsızlık olduğu gibi görevin hakkıyla yerine getirilmemesi de hırsızlığa girmektedir. 80 Milyonu aşkın nüfusun içerisinde bizim ayrı bir yerimiz vardır. 150 bine dayanan kadromuz vardır. Toplumun gözü kulağı bizdedir. Toplumun bizden beklentileri vardır. Hal ve davranışlarımız beklentileri karşılamalıdır. Kendisi takva olmayanın başkasına takvayı tavsiye etmesi, kendisi hasta olan doktorun başkasını tedavi etmeye çalışması ne kadar mantıklı ve doğru davranış olur onu sizin basiretlerinize bırakıyorum. Görevimiz kutsal, yükümüz ağırdır. Gayretlerimizi günden güne artırmalıyız. Bu nedenle hakiki manada görevimizi yerine getirmediğimiz de bu vebalin altında kalır, ezilir ve hesabını veremeyiz. Ekip ruhuyla Devletin bekası, milletin de birlik ve beraberliği için çok çaba göstermeliyiz" dedi.

Son Güncelleme: 16.07.2018 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.