28 Kasım 2018 Çarşamba 18:21
Ağrı Mazlumder: "28 Şubat Mahkumları Derhal Serbest Bırakılsın"

Mazlumder Ağrı Şubesi 28 Şubat açıklamalarını sürdürüyor.

28 Kasım 2018 günü yapılan basın açıklamasında ise yine 28 Şubat Mahkumları'nı dile getirdi.

Mazlumder Ağrı Şubesi Başkanı Yüksel Aslan ve yönetim kurulu üyeleri dernek ofisinde biraraya gelerek yaptıkları basın açıklaması ile, "28 Şubat Mahpusları Derhal Serbest Bırakılsın" taleplerini yenilediler.

"28 Şubat Yargı Kararları İptal Edilsin", "28 Şubat Mahpusları Derhal Serbest Bırakılsın" taleplerini bir kez daha vurgulayan Volkan Gökçe: "28 Şubat’ın brifingli yargısının kararlarıyla hapsedilen mazlumların tahliyesi; 28 Şubat’ın tahkim ettiği zemine basarak büyüyen paralel yargının kararlarıyla hapsedilen hemen her çevreden mazlumun tahliyesi; Brifingli ve paralel yargı zemininde oluşan önyargılarla oluşturulan içtihatlarla halen devam eden yargı zulümlerinin son bulması öncelikli meselemizdir." dedi.

Basın Açıklamasını Mazlumder Ağrı Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Gökçe okudu.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

"28 Şubat 1997’de teşebbüsün ötesine geçip gerçekleşmiş bir darbe olarak gündemimize oturan 28 Şubat Darbesi halen insan öğütüyor.

Farkında mıyız?

Üzerinden 21 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen, 28 Şubat Darbesi özellikle cezaevlerinde tutulan Müslüman siyasi mahpuslar ve aileleri için bütün ağırlığıyla devam etmektedir.

Farkında mıyız?

Beraat etmesi gerekirken aynı torba dosyaya dahil edildikleri için müebbet hapis cezası verilen;en ağır yorumla bile adli nitelikli süreli hapis cezası alması gerekirken siyasi nitelikli müebbet hapis cezası verilen; delil niteliği tartışmalı olup ABD’de deşifre edilmiş dijital kayıtlarla cezalandırılan; avukatsız, işkenceli ve her türlü aşağılık yöntemle onur kırmaya dönük sorgulamalarda imzalatılan sahte ifade tutanaklarına dayanılarak gençlikleri ellerinden alınan; toplumsal zemin oluşturmak adına ev ya da işyerlerine yerleştirilen sahte delillere dayanarak aşağılık iftiralarla suçluymuş gibi medyanın önüne atılan 28 Şubat Mahpusları darbenin gerçek mağdurları olarak halen cezaevlerinde tutuluyorlar.

Farkında mıyız?

Unutulmamalıdır farkında olmazsak ve farkında olmamıza rağmen duyarsız kalırsak Allah karşısında verecek hesabımız olmayacaktır.

28 Şubat’ın brifingli yargısının kararlarıyla hapsedilen mazlumların tahliyesi; 28 Şubat’ın tahkim ettiği zemine basarak büyüyen paralel yargının kararlarıyla hapsedilen hemen her çevreden mazlumun tahliyesi; Brifingli ve paralel yargı zemininde oluşan önyargılarla oluşturulan içtihatlarla halen devam eden yargı zulümlerinin son bulması öncelikli meselemizdir.

MAZLUMDER olarak,

-28 Şubat Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin!

-28 Şubat Mahpusları Derhal Serbest Bırakılsın!

talebimizi bir kez daha vurgularız.

MAZLUMDER AĞRI ŞUBESİ

Son Güncelleme: 28.11.2018 21:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.