08 Nisan 2016 Cuma 09:08
Ağrı Valiliğinden 'İhale' Açıklaması

AĞRI (AA) - Ağrı Valiliği, doğrudan temin usulü dahil olmak üzere tüm kamu ihalelerinin bilgisinin internet üzerinden vatandaşlar ile paylaşılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında yapılan harcamaları kontrol altında tutmak ve vatandaşların yapılan harcamalardan haberdar olmasını sağlamak amacıyla, Vali Musa Işın’ın imzasıyla kentteki kamu kurum ve kuruluşlarına bir genelge gönderildiği belirtildi.

Genelgede, doğrudan temin usulü dahil olmak üzere yapılan bütün ihalelerin Ağrı Valiliği tarafından oluşturulan www.agriihale.gov.tr sitesinde ihalenin yapılmasından 3 gün önceden yayımlanması talimatının yer aldığı kaydedildi.

Ağrı Valisi Musa Işın da açıklamada daha önce yapılan hizmetler, devam eden projeler ve bunlara dair yapılan harcamaların sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, muhtarlar ve basın mensupları ile paylaşıldığını anımsattı.

Kurum ve kuruluşlarda yapılacak bütün harcamaların göz önünde olmasını ve herkesin bu konuda bilgi sahibi olmasını sağlamak amacıyla böyle bir platform oluşturduklarını belirten Işın, “Burada kamuya ait harcamalarda şeffaf devlet anlayışını ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. En küçük birimimizden en büyük kurumumuza, en küçük meblağdan en büyük meblağa kadar ne harcama yapılacaksa, 3 gün önceden sitemizde yayımlanacak. Böylelikle ihalelerde hem iştirakçi sayısı artacak ve rekabet ortamı oluşacak hem de vatandaşlarımız Ağrı'ya gelen paranın nasıl kullanıldığına, nerelere harcandığına dair fikir sahibi olabilecek.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, ihale yönetim sistemi’ne ait "İOS" ve "Android" işletim sistemlerine uygun programlar da yakında kullanıma sunulacağı da kaydedildi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.