01 Temmuz 2016 Cuma 15:38
Ağrı'da 'Kerem İle Aslı' Projesi Sergisi Açıldı

AĞRI (AA) - Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hazırlanan ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen "Kerem ile Aslı" Projesi sergisi açıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğündeki atölyede düzenlenen açılışa katılan Ağrı Valisi Musa Işın, proje kapsamında hazırlanan ürünleri inceledi, kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, proje kapsamında 30 kadına kurs verildiğini anımsatarak, projenin amacının kadınların mesleki eğitim yoluyla istihdam edilmeleri ve meslek sahibi olmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Ağrı ve ilçelerinde 25-45 yaşlarında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alan 30 işsiz kadına Ağrı'nın kültürel değerlerinden "Kerem ile Aslı" bez bebeklerinin yapımının öğretilmesi için hediyelik el sanatları kursu açıldığını dile getiren Topkaya, "Düzenlenen mesleki eğitim ve beceri kursuyla işsiz birey potansiyelinin olumlu yönde ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Proje kapsamında istihdam edilen işsizlerin aile bütçesine katkıda bulunmaları için çalışmalarının sağlanması amaçlanıyor." diye konuştu.

Törenin ardından kursiyerler Vali Işın'a tablo hediye etti.

Açılışa Vali Işın'ın eşi Tuba Işın, vali yardımcıları Sedat İnci ve Mehmet Soğukpınar ile SODES Koordinatörü Ümit Şahin katıldı.

Ağrı'da

Ağrı'da

Ağrı'da

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.