10 Ağustos 2018 Cuma 16:18
Ağrılı Şehit Ömer Güç Son Yolculuğuna Gözyaşları İçinde Uğurlandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki üs bölgesine dün PKK'lı teröristlerin Irak'ın kuzeyinden yaptığı havanlı saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ömer Güç (23), memleketi Ağrı'nın Tutak ilçesinde gözyaşı ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Güvendağı üs bölgesine dün PKK'lı teröristler tarafından Irak'ın kuzeyinden havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Piyade Sözleşmeli Er Ömer Güç şehit oldu, 5 asker yaralandı. Şehit Ömer Güç'ün cenazesi, aynı gün helitkopterle memleketi Ağrı'ya getirilerek devlet hastanesinin morguna konuldu.

4'ü kız, 5 çocuk sahibi Melahat-Nizamettin Güç çiftinin en küçük çocukları olan Şehit Ömer Güç için bugün tören düzenlendi. Sabah saatlerinde hastane morgundan alınan şehidin naaşı, Tutak ilçe merkezine getirildi. Burada bekleyen kalabalık Şehit Ömer Güç'ün cenazesini, "Şehidim akkını helal et bize", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Askere uzanan eller kırılsın" sloganları ile merkez camisine götürdü. Baba Nizamettin ve anne Melahat Güç, şehidin kız kardeşleri ve yakınlarının hazır bulunduğu törene, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, vali yardımcıları Ejder Demir, Onur Kökçü, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Ahmet Ömercikli, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Tutak Kaymakamı Erkan İsa Erat, AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Nizamettin ve Melahat Güç çiftinin 5 çocuğundan biri olan Güç'ün iki yıl önce sözleşmeli er olarak göreve başladığı öğrenildi.

İl Müftüsü Tandoğan Topçu'nun kıldırdığı cenaze namazından sonra, Şehit Ömer Güç'ün tabutu omuzlara alınarak tekbir eşliğinde cenaze aracına konuldu. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Ömer Güç'ün cenazesi, Akyele köyüne götürülerek köy mezarlığında gözyaşı ve dualarla toprağa verildi.

Son Güncelleme: 10.08.2018 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.