09 Haziran 2016 Perşembe 16:43
Ahıska Türkleri, Ahlat'ta Tarihi Mekanları Gezdi

BİTLİS (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, tarihi mekanları gezdi.

Ahıska Türkleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen rehber öğretmenler eşliğinde, Selçuklu Meydan Mezarlığı, kümbetler ve diğer tarihi alanları ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ahıska Türklerinin bölgeyi yakından tanıması amacıyla gezi düzenlediklerini söyledi.

Ukrayna'dan getirilen Ahıska Türklerinin, Erzincan'ın Üzümlü ve Bitlis'in Ahlat ilçelerine yerleştirildiğini belirten Özden, şunları kaydetti:

"Ahlat'a gelen 72 aileye, Kaymakamımız Bülent Tekbıyıkoğlu'nun talimatları doğrultusunda ilçenin tarihi ve turistik yerlerini tanıtmaya çalıştık. Soydaşlarımızı, Selçuklu Meydan Mezarlığı, Abdurrahman Gazi Türbesi, Harabeşehir Mahallesi ile diğer tarihi mekanlarımıza götürdük. Ana vatanlarına tekrar kavuşan kardeşlerimize, ilçemizin bu güzelliklerini göstermek istedik."

Ahıska Türklerinden Muhammed İlyasoğlu ise Ahlat'ta bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Allah'ın birliğine şükürler olsun ki buraya geldik, bu mübarek şehre ayağımızı bastık. Buna vesile olan Cumhurbaşkanımız ve büyüklerimizden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

İlyasoğlu, "Buraları ziyaret edeceğimiz, tarihi mekanları tanıyacağımız aklımıza gelmezdi. Ama Allah nasip etti, bu mübarek ayda buraları ziyaret ettik. Allah bu memlekete bereket yağdırsın. Üstümüzde temiz bulutlar olsun. Rabbim kötü insanlardan hepimizi korusun." diye konuştu.

Geziye katılan Ruhi Gül Rızakızı da sıkıntılı bir yerden huzurlu bir bölgeye gelmelerine vesile olanlara teşekkür etti.

Evlatlarının, torunlarının ana yurduna gelmesinden mutluluk duyduğunu anlatan Rızakızı, "Onlar burada büyüyecek, okuyacak ve Türk halkımıza, milletimize fayda getirecek. Bize bu kadar önem verildiği için çok mutluyuz. Burada dedelerimiz de yatıyor. Allah hepsine rahmet etsin. Biz de onlara layık olacağız. Türklerin adını yüksekte gezdireceğiz." dedi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.