06 Haziran 2016 Pazartesi 22:23
Ahıska Türkleri İlk İftarını Yaptı

ERZİNCAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, ramazanın ilk orucunu tutarak, iftarını açtı.

Gün boyu ilçedeki camilere giderek dua eden Ahıskalılar, akşam ezanının okunmasıyla iftar sofrasında bir araya gelerek "öz vatan" olarak nitelendirdikleri topraklarda oruç açmanın mutluluğunu yaşadı.

Bazı aileler evlerinde iftar yapmayı tercih ederken bazı vatandaşlar da bir araya gelerek birlikte iftar yaptı.

Ahıska Türklerinden Vahid Mirza, yaptığı açıklamada, Türkiye'de oruç tutmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Ramazanın heyecanını ve mutluluğunu öz vatanlarında yaşadıklarını ifade eden Mirza, şöyle konuştu:

"Çok heyecanlı ve mutluyuz. Allah bizlere böyle mutlu günler nasip etti. İlk sahurumuzu ve iftarımızı ana vatanımızda yaptık. İftardan sonra toplanıp camiye gidip cemaatle teravih namazını kılacağız. Bunlardan çok mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Ukrayna'da da oruç tutuyorduk ama orada oruç tuttuğumuz belli olmuyordu çünkü burası Müslüman ülkesi olduğu için herkeste bir sevinç ve heyecan var. Orada bu yoktu. Biz burada çok mutlu ve sevinçliyiz. Bizi buraya vatanımıza getirenlerden Allah razı olsun."

- "Ezan sesi duyamıyorduk"

Ahıskalılardan Nesibe Mirza da Türkiye'de ramazanı geçirmekten çok mutlu olduklarını belirterek şunları kaydetti:

"İlk gün ailece iftar vaktinde çok mutlu olduk. Vatanımızda, yurdumuzda, toprağımızda ilk iftarımız çok mutluyuz. Bu mutluluğu anlatamam. Ukrayna'da dedemizden, ninemizden görüp orucumuzu tutup, namazımızı kılıyorduk ama çok fazla ezan sesi duyamıyorduk. Şimdi Allah'a şükürler olsun cami yakın namazlar kılıp, sohbetler ediyoruz."

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.