31 Temmuz 2016 Pazar 16:58
Ahıska Türklerinden Şehitler İçin Mevlit

ERZİNCAN (AA) - Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişimi sırasında şehit olanlar için mevlit okutarak dualar etti.

Ensar Camisi'nde bir araya gelen çok sayıda Ahıska Türkü ve ilçe halkı, şehitler için mevlit ve dua programına katıldı. İlçe Müftüsü Adem Karadeniz'in "Milli birlik, beraberlik ve vatan sevgisi" konulu sohbeti ile başlayan program Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişimi sırasında şehit olanlar için mevlit okunması ve dua edilmesi ile son buldu.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ahıska Türkleri olarak Türkiye'nin değişik şehirlerinde şehitlerimiz ile ilgili anma programları düzenlendi. Hem meydanlarda oldu halkımız, aynı zamanda o gece hayatını yitiren şehitlerimiz içinde Kur'an okutmayla ilgili programlar yapıldı." dedi.

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde de yine o gece ve diğer günlerde hayatını yitiren aziz şehitlerin hatırasına Kur'an okutulduğunu ve sonunda dualar edildiğini ifade eden Uçar, Ahıska Türklerinin de bu vatan için yaptıkları her şeyi bir borç olarak kabul ettiklerini anlattı. Uçar, şunları söyledi:

"Vatanına sahip çıkan insanlar kutsal insanlardır. Biz de en azından o insanları unutmamak adına Kur'an ile mevlitle, dualarla yad ettik şehitlerimizi. Çünkü vatan en önemli bir hasretlik olarak düşünüldüğü zaman Ahıska Türkleri vatandan uzak bir ömür yaşadıklarından dolayı her zaman vatanın kıymetini çok iyi bilirler. Vatana sahip çıkmayı, onun yolunda canını feda etmeyi Ahıska Türkleri çok iyi bilir. Bu sebeple bugün halkımız dolu dolu bu camide toplandılar. Hep beraber dualar edildi. Şehitlerimizi rahmetle yad ettik. Buda bizim için bir borçtu. Bunu da burada yapmaktan son derece memnun olduk."

Ahıskalı vatandaşlardan Niyazi Mevlüt, şehitler için bir araya geldiklerini belirterek, "Allah razı olsun bizim vatanımızdan. Biz bugün burada Ahıskalılar olarak toplandık. Biz bu darbede şehit olanların ruhuna Kur'an-ı Kerim ve mevlit okuttuk. Namazımızı kılıp dualar ettik. Allah bizim vatanımıza dinçlik, selametlik versin. Bir daha böyle darbeler olmasın." dedi.

Öğlen namazının kılınmasının ardından cami bahçesinde ellerinde Türk bayrağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın fotoğraflarıyla gelen Ahıska Türkleri, darbe girişimini "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları ile protesto etti.

Programa Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, AK Parti İlçe Başkanı Selami Karatepe, Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Yeniçeri de katıldı.

Son Güncelleme: 23.08.2016 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.