10 Haziran 2016 Cuma 17:33
Ahıska Türklerinin Vatan Topraklarında İlk Cuma Namazı

BİTLİS (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, burada ilk cuma namazlarını kıldı.

Yerleştirildikleri konutların bulunduğu bölgedeki Tunus TOKİ Camisi'nde cuma namazını kılan Ahıska Türkleri, 72 yıllık vatan hasretleri son bulduğu için dua etti.

Ahıska Türkleri ile namaz kılan Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, cami çıkışında yaptığı açıklamada, vatansızlığın zorluğuna işaret etti.

Vatansızlığın ne demek olduğunu en iyi Ahıska Türklerinin bileceğini belirten Çoban, bu kişilerin Ahlat'a yerleşmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Ahıska Türklerinin cumalarını tebrik eden Çoban, onların, 72 yıllık hasretten sonra vatanlarında hiçbir kaygı taşımadan, huzurlu şekilde cumalarını eda etmesinin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Camiye gelen Ahıska Türkü Bahadır Kibar ise "Buranın insanları çok sıcak. Bize çok yakınlar. Cuma namazımızı kıldık. Allah kabul etsin. Bize destek veren herkese çok minnettarım." dedi.

Muhammed İlyasoğlu da 11 ayın sultanı ramazanda Ahlat'ta bulunmaktan mutlu olduklarını, 72 yıl boyunca vatansız kalarak çektikleri acıların artık geride kaldığını ifade etti.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.