10 Haziran 2016 Cuma 15:58
Ahıskalı Türkler İlk Cuma Namazlarını Kıldı

BİTLİS (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, ilçede ilk cuma namazını kıldı.

Yerleştirildikleri konutların önünde bulunan Tunus TOKİ Camii'nde cuma namazını kılan Ahıskalı Türkler'e, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban da eşlik etti.

Namaz çıkışı gazetecilere açıklamada bulunan Çoban, vatansızlığın ne demek olduğunu en iyi Ahıskalı Türklerin bileceğini belirterek, "Ama bugün artık Anadolu'ya ilk başladığımız Anadolu'yu yurt ve İslamlaştırma sürecini tamamladığımız ilk adresimiz olan Kubbet-ül İslam Ahlat'ta Ahıskalı kardeşlerimizin yerleşmesi, bizleri mutlu etmiştir. Gelen kardeşlerimiz, kendileri ile aynı dili konuşan, aynı kültürü paylayan, aynı Allah'a ve Kur'an'a iman eden, aynı Resulullah'a ümmet olan bir şansı da beraberinde yakalamanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz." diye konuştu.

Ahıskalı Türklerin cumalarını tebrik eden Çoban, 72 yıllık hasretten sonra vatanlarında hiçbir kaygı taşımadan huzurlu bir şekilde cumalarını hep beraber eda etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Ahıskalı Türklerden Bahadır Kibar ise Ukrayna'dan geldiğini belirterek, "Buranın insanları çok sıcak, Bize çok yakınlar. Cuma namazımızı kıldık. Allah kabul etsin. Bize destek veren bütün herkese çok minnettarım." dedi.

Muhammed İlyasoğlu da on bir ayın sultanı ramazan ayında burada olduklarından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, 72 yıl boyunca vatansız kalarak çektikleri acıların artık geride kaldığını ifade etti.


Son Güncelleme: 22.08.2016 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.