29 Ocak 2016 Cuma 09:56
Ahmet Davutoğlu Sur ve Cizre Bir Kaç Güne Temizleneceğini Söyledi

Silahlanma çağrısı yaparken bu kararlılığı göstereceğimizi tahmin etmediler. Silopi teröristlerden tamamen temizlendi. Cizre ve Sur'da da aynı durum gelecek günlerde sağlanacak" ifadelerini kulandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Cenevre görüşmelerinde PYD'nin yer almayacak olmasına ilişkin, "PYD'nin bu sürece katılmaması için ağırlığımızı koyduk. Gerekirse yine koyarız.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a belgelerle PYD ve PKK'nın Türkiye'deki terör faaliyetlerini kanalize ettiklerini gösterttik" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkü'nde yapılan Kanal 7 canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cenevre görüşmelerinde PYD'nin yer almayacak olmasına ilişkin Davutoğlu, "ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden açıkça görüştük. Elimizdeki bütün belgelerle nasıl bir PYD ve PKK'nın Türkiye'deki terör faaliyetlerini kanalize ettiklerini gösterttik.

Bu konuda Türkiye'nin kaygılarını anladıklarını ifade etti. Zaten anlamamış olsalardı herhalde PYD'nin masaya davet edilmesi için ABD farklı bir tutum alırdı. Çok net ifade ettim Suriyeli Kürtler olmadan masa kurulmaz. Araplar, Türkmenler olmalı ama teörr unsurları olmamalı dedik. PYD'nin bu sürece katılmaması için ağırlığımızı koyduk. Gerekirse yine koyarız" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN  KABUL ETMEDİĞİ, ARZU ETMEDİĞİ BİR ÇÖZÜM SURİYE'NİN HİÇBİR YERİNDE BAŞARILI OLAMAZ"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Suriye konusunda herkesle görüşüyoruz. Rusya ile şu anda bazı sıkıntılar var. Farklı kanaatler var.  Uçak düşmeden önce de vardı.

Herkes biliyor ki Türkiye'nin  kabul etmediği, arzu etmediği bir çözüm Suriye'nin hiçbir yerinde başarılı olamaz. Şu anda Suriye'nin toplam nüfusunun yüzde 12'sini biz barındırıyoruz. PYD'ye yakın kesimler bile Türkiye'nin net tutumu karşısında durumu yeniden değerlendirmek zorunda kaldı" açıklamasında bulundu.
 

"FIRAT'IN BATISINA YPG GEÇMEYECEK. "GEÇMEDİ Mİ HALA?" GEÇMEDİ TABİ"

"Fırat'ın batısına YPG geçmeyecek" diyen Davutoğlu,  "Geçmedi mi hala?" sorusu üzerine "Geçmedi tabi. Fırat'ın batısına YPG geçmedi. Biz sınırımızda ne rejimi, YPG ne  DEAŞ'i istiyoruz. Türkiye kendisine dönük her hareketi gerektiğinde durdurma konusunda her türlü adımı atar" diye konuştu.
 

"SİLOPİ TEMİZLENDİ BİR KAÇ GÜN İÇİNDE Cizre'DE DE OPERASYONLARIN TAMAMLANACAĞINI PLANLIYORUZ" 
 

Davutoğlu, "Silopi bütün sokakları ile temizlendi. Operasyon sonrası sürece geçiyoruz. Yakın bir kaç gün içinde de Cizre'de de operasyonların tamamlanacağını planlıyoruz. Sur ve diğer ilçelerde de operasyon sonrası atılacak adımları düşünüyoruz. Şu anda 15 bin öğrenci değişik illerde eğitime alındı. Ellerinde silah olsun bir takım görüşmeler devam etsin düşüncesi yanlış. Kimsenin elinde silah olmayacak" dedi. 
 
"SUR'DAN ÇIKAN BAŞKA YERLERDE İKAME EDEN 6 BİN CİVARINDA AİLEYE KİRA YARDIMI YAPIYORUZ" 
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sur'dan çıkarak başka yerlerde ikame etmek zorunda kalan 6 bin civarında aileye kira yardımı yapıyoruz. Otellerde ağırlıyoruz. Masraflarını devlet karşılıyor. Kimse sahipsiz değil. Bize başvuran herkese yardım ediliyor. Bazı sızmalar oldu bazı mahallelere onları da takip ediyoruz. Bölgede bir çok yerde kentsel dönüşüm yapılacak" dedi.

 

Son Güncelleme: 29.01.2016 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.