06 Haziran 2016 Pazartesi 16:23
Ak Parti Teşkilatı Malatya Tso'yu Ziyaret Etti

MALATYA (AA) - AK Parti Malatya teşkilatı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret etti.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ve İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u makamında ziyaret ederek, görüştü.

Özhan, ziyarette Müslümanların ramazanını tebrik ederek, "Dünya mazlumlarına en azından bir ferahlık verecek bir ay olmasını Rabb'imden niyaz ederim." dedi.

Nurettin Yaşar da ekonomi, siyaset, kalkınma ve özgürlüğün bağlantılı olduğunu belirterek, iç politikanın dış politikadan bağımsız olmadığını, her şeyin bir birini tetiklediği bir dünyada yaşadıklarını söyledi.

Başlangıçta Türkiye'nin kalkınmasını, bütün sektörlerin gelişmesi olarak algıladıklarını kaydeden Yaşar, "Sivil toplumun, sivil siyasetin alanını, serbest rekabetin, ticaretin alanını, genişleterek, özgürlük ve demokrasiyi geliştirerek, 2023 yılında 500 milyar dolarlık hedefi geliştirebiliriz." diye konuştu.

Bölgesel şartların değiştiğine dikkati çeken Yaşar, şunları dile getirdi:

"Dünyanın kendisinin itildiği, bizi de ittiği süreç içerisinde belki bizi kendiliğinden farkında olmadan kapanmaya doğru itiyor, bunu siyaset ve ekonomide de hissediyoruz. Öyle bir sürece geldik ki koruma refleksiyle sergilediğimiz bu davranış bizi 2023 hedeflerinden geriye bırakacak. Dolayısıyla yeni süreçte biz bu alanları ne kadar açarsak, kapanmacı, korunmacı reflekslerden ne kadar vazgeçersek, ülkenin gelişimine, 2023 hedeflerine o kadar ulaşırız."

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu kaydeden Erkoç, ramazanın hayırlar getirmesini diledi.

Bölgede yaşanan sıkıntıların ülkede yansıması olduğuna değinen Erkoç, "Bu millet duyarlı bir millet yaklaşık 3 milyon insanı bağrına bastı, her türlü imkanı seferber etti. Biz bir an önce bölgedeki sıkıntıların bitmesini ve yeniden koymuş olduğumuz hedef yürüme noktasında önümüzün açılmasını talep ediyoruz. Bu hedef 2023 yılında 500 milyar dolarlık bir hedef." diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.