01 Mayıs 2016 Pazar 17:43
Ak Parti Tuşba İlçesi Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Van AK Parti Tuşba ilçesi nisan ayı Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Van Büyükşehir Belediyesini eleştirerek, bu belediyecilikten Van'ın kurtarılması gerektiğini söyledi.

Hükümetin 7-8 yıl önce Van'ın can damarı olan Çevre Yolu Projesi ile ilgili karar aldığını anımsatan Soğanda, yolun alt yapısının, ihalesinin yapıldığını ve müteahhide para verildiğini kaydetti.

Soğanda, "Çevre yolu yapılacak. Bütün kurumlar üzerine düşen vazifeyi yapmış. Lokomotif olması gereken belediye, 7-8 yıldır buna çelme takıyor ve engellemeye çalışıyor. Yol medeniyettir. Bunlar medeniyetten anlamaz. Madem siz bir şey yapmıyorsunuz hükümetimizin Van'a hizmet etmesini engellemeyin." dedi.

Van Büyükşehir Belediyesinin bahanelere sığındığını belirten Soğanda, şunları dile getirdi:

"Şimdi 'özerklik' diyorlar. Son çıkan yasayla büyükşehirler zaten özerk. Parayı hükümet veriyor, projeyi hükümet sunuyor. Siz de Vanlıysanız üzerinize düşeni yapın. Bir hafta evvel çıkan yasa ile belediyelere daha fazla yetki verildi. Belediyeler bir kazanç elde etti. Fakat Van Büyükşehir Belediyesi bahanelere sığınıyor. Hükümetin Van'la ilgili özel kanun yaptığını, halkın malını zorla elinden alacağını söylüyorlar. Senin yapman gereken işi hükümet yapıyor ve senin önünü açıyor."

Toplantıda AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu ve Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de birer konuşma yaptı.

Toplantıya çok sayıda partili katıldı.

Son Güncelleme: 05.08.2016 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.