18 Temmuz 2016 Pazartesi 04:38
Ak Parti Ve Chp İl Başkanlarından 'Sağduyu' Çağrısı

MALATYA (AA) - Malatya'da bazı vatandaşlar arasında "gürültü" nedeniyle gerginlik yaşanması üzerine AK Parti ve CHP il başkanları sağduyu çağrısında bulundu.

FETÖ’nün darbe girişimini protestolar sırasında, İsmet Paşa Caddesi'nde bazı vatandaşlar arasında "gürültü" nedeniyle gerginlik yaşandı. Polis, kalabalığın dağılması için havaya uyarı ateşi açtı.

Büyümeden önlenen gerginlik nedeniyle İsmet Paşa Caddesi'ne ve caddeye çıkan ara sokaklara bariyer yerleştirerek cadde trafiğe kapattı.

Bölgeye gelen CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, darbelere her zaman karşı olduklarını belirterek, "Sivil de olsa askeri de olsa hiçbir darbeyi biz kabul edemeyiz. Bu darbe teşebbüsünden sonra partimiz de Malatyalılar da darbenin püskürtülmüş olması dolayısıyla çeşitli gösteriler gerçekleştiriyorlar." dedi.

İnsanların sokağa çıkmasının en demokratik haklarından biri olduğunu belirten Kiraz, vatandaşları provokatörlere karşı uyardı.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, yazılı açıklama yaparak, provokasyonlara karşı dikkatli olunmasını istedi.

FETÖ'nün darbe girişimine Malatyalıların ilk andan itibaren sağduyulu ve ferasetli duruşuyla en güzel cevabı verdiğini, tüm Türkiye'ye de duruşuyla örnek olduğunu belirten Kahtalı, "Demokrasi nöbeti tutmak için sabahlara kadar meydanları boş bırakmayan vatandaşlarımızın demokratik tepkilerini verirken sağduyulu olmaları gerektiğini, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz bu günlerde provokatif eylemlerin de olduğunu, demokrasi nöbetimizin sadece Valilik önünde olduğunu hatırlatırım." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara göstermiş oldukları duruşları dolayısıyla şükranlarımı sunan Kahtalı, vatandaşları provokasyona gelmemeleri konusunda uyardı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.