10 Ağustos 2016 Çarşamba 17:47
Ak Partili Belediye Başkanı Gözaltına Alındı

Uzun bir süredir, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti idari kuruluşları bünyesinde kadrolaşan Fethullahçı Terör Örgütü ( FETÖ ) militanlarının ve sempatizanlarının tutuklanmak sureti ile etkisiz hale getirilmesi için yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında Tokat’ta bir belediye başkanının gözaltına alındığı belirtildi. 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen ihtilal kalkışmasının Türk milletinin ve siyasilerinin kararlı duruşu karşısında bertaraf edilmesinin ardından kalkışmanın altına yatan unsurların etkisiz hale getirilmesi maksadı ile yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınanların artabileceği de ifade edilenler arasında yer aldı.

Bugün sabah saatlerinde ise Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimat doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesindeki polis ekiplerinin başlattığı operasyon kapsamında, Tokat ilinin Erbaa İlçesi Belediye Başkanı olan Hüseyin Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Uzun ve çeşitli bürolardan olmak üzere 4 farklı belediye çalışanının Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı oldukları gerekçesi ile gözaltına alındıkları bildirildi.

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Uzun ve 4 belediye çalışanının ( Muhammet Sinan K. Kürşat B. Bülent A. ve Ahmet Ç. ) sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından emniyet müdürlüğüne götürüldüğü ve ifadelerinin alındığı belirtildi. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edileceği söylendi.

Son Güncelleme: 10.08.2016 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.