18 Ocak 2016 Pazartesi 19:53
Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine ilişkin, "Bu, operasyonlardan dolayı devletimizi suçlayan akıl dışı bir metindir" dedi.

Gülbey, dernek binasında yaptığı açıklamada, bildiride asılsız suçlamaların yer aldığını söyledi.

Türkiye'deki 150 bin akademisyenden sadece bin 128'inin bildiriyi imzaladığını belirten Gülbey, "İhanet ifadeleri içeren bildiri, operasyonlardan dolayı devletimizi suçlayan, asker ve polisimizin bölge halkına zulmettiğini ve göçe zorladığını iddia eden akıl dışı bir metindir. Bildiride hendek kazan silahlı gruplardan hiç bahsedilmemekte, satır aralarında onları destekler anlamlar bulunmaktadır. Türkiye, esnafa kepenk indirten, direneni sürgün eden, ceza kesen, terör estiren guruplara, her devletin yapması gerekeni yapmaktadır" diye konuştu.

Bildiriyi imzalayan akademisyenlerin "kafalarının karanlık olduğunu" ifade eden Gülbey, "Bu akademisyenlerin hedefi Türkiye'yi dünyaya şikayet ederek, Birleşmiş Milletler askerlerini Türkiye topraklarına sokmaktır" dedi.

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" adıyla bin 128 akademisyenin imzaladığı bildiride, güvenlik güçlerinin terörle mücadele çalışmaları ve sokağa çıkma yasakları bahane edilerek "kasıtlı ve planlı kıyım yapıldığı" öne sürülmüştü.

Son Güncelleme: 18.01.2016 19:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.