09 Haziran 2016 Perşembe 12:08
Akbank Aile Şirketleri Akademisini Tamamlayanlar Sertifika Aldı

İSTANBUL (AA) - Akbank ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Biriminin iş birliğiyle hayata geçirilen Akbank Aile Şirketleri Akademisini başarıyla tamamlayan Bridgestone ve Lassa markalarını pazara sunan Brisa'nın iş ortaklarının 2. ve 3. nesil aile bireyleri mezuniyet sertifikalarını aldı.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, aile şirketlerinin kurumsallaşma sürecine destek vermek üzere geliştirilen programda işletmelerin temsilcileri sürdürülebilir yönetim anlayışlarını derinleştirmek ve kurumsallaşmak üzere eğitim ve seminerlere katıldı.

Akbank Aile Şirketleri Akademisinin yeni mezunları, sertifikalarını Brisa Genel Müdür Yardımcısı Korhan Korel'in ve Akbank KOBİ Bankacılığı Pazarlama Yönetimi Müdürü Turgut Çatalkaya'nın elinden aldı.

Çatalkaya, Türkiye'de aile şirketlerinin girişimcilik konusunda çok önemli yeri bulunduğuna işaret ederek, "Geleneksel yapımız, aile şirketlerinin kurulup, gelişmesine çok uygun koşullar oluşturuyor. Ancak, yalnızca Türkiye'de değil, hemen hemen tüm dünyada genel olarak aile şirketlerinin çok uzun ömürlü olmadıkları da bir gerçek." dedi.

Türkiye ekonomisinin önemli bir bölümünü aile şirketlerin oluşturduğunu belirten Çatalkaya ,"Modern işletme araç ve yöntemlerini etkin kullanmalarını sağlamanın ve rekabet güçlerini artırmanın hem şirketlerin sağlıklı bir biçimde sürdürülebilir karlılık ile büyümelerine hem de ülke ekonomisine yapacağı katkı çok daha fazla. Biz de Akbank olarak ülke ekonomisi için çok önemli değerler olduklarını düşündüğümüz aile şirketlerinin, deneyimleriyle birlikte ekonomik kalkınmaya destekleri sürebilsin diye harekete geçtik." ifadelerini kullandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Korel, Brisa'nın sürdürülebilirliğe verdiği önemi her fırsatta vurguladığını ve sürdürülebilirliğin en önemli unsurlarından birinin, iş ortakları ile devamlılık sağlayan köklü ilişkiler geliştirmek olduğuna inandıklarını söyledi.

Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi EDU Direktörü Cüneyt Evirgen ise "Gelişimin bir yolculuk olduğuna dair inancımızdan yola çıkarak Akbank ve Brisa iş birliği ile Akbank Aile Şirketleri Akademisi programımızı bir kez daha hayata geçirdik. Bu program ile aile şirketlerine kurumsallaşma yolculuklarında rehber olmayı arzu ediyoruz." şeklinde konuştu.


Son Güncelleme: 22.08.2016 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.