14 Temmuz 2016 Perşembe 16:28
Akbank Yatırım Hizmetleri Artık Mobilde

Akbank Yatırım Hizmetleri, müşterilerine mobilden de hizmet vermeye başladı.

Banka açıklamasına göre Akbank, iştirakleri Ak Yatırım ve Ak Portföy ile geçen yıl hayata geçirdiği Akbank Yatırım Hizmetleri hizmet modelinin birinci yılını tamamlamadan önemli bir atılım ile müşterilerine her an her yerden mobil cihazlarıyla da hizmet alma imkanı sunmaya başladı.

Akbank Direkt’te hayata geçen Akbank Yatırım Hizmetleri, müşterilerinin tercihleri ve beklentileri doğrultusunda yatırımlarını daha iyi yönetebilmenin sınırlarını daha da genişletiyor. Müşterilere sunulan yeniliklerden biri olan "Akbank Robo Danışmanlık" hizmetiyle müşterilerin yatırımcı profili ve beklentisi "Uygunluk Testi" ile ölçülüyor. Bunun paralelinde Ak Portföy tarafından oluşturulan ideal varlık dağılımı ve dinamik yatırım önerileri sunuluyor.

 

- "Yeni bir hizmet modeli sunuyoruz"

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arif İsfendiyaroğlu, Akbank Yatırım Hizmetleri iş modeli sayesinde, müşterilerinin değişen beklentilerini en iyi şekilde karşılamayı hedeflediklerini dile getirdi.

İsfendiyaroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Ak Portföy tarafından hazırlanan Akbank Robo Danışmanlık ile yepyeni bir hizmet modelini bireysel müşterilerimizle buluşturuyoruz. Müşterilerimize bu hizmet modeli paralelinde uygunluk testi sonucunda yaptıkları tercihlere göre bir varlık dağılımı önerisinde bulunarak, bu varlık dağılımı önerisini Akbank'ta hazır bulunan ürünlerle gerçekleştirme fırsatı sunduğumuz Portföy Fikirleri veya Yatırım Sepeti gibi müşterilerimizin varlık sınıflarına denk gelen ürünleri aynı zamanda kendileri satın alarak da oluşturabiliyorlar.

Hazır olarak sunduğumuz 'Portföy Fikirleri', piyasa şartları paralelinde tasarruf sahibinin varlık dağılımını, profesyonel yatırım süreçlerine dayanarak otomatik güncelleyen bir hizmet ve Türkiye'de ilk olarak Akbank'ta uygulanmaya başlandı. Akbank Robo Danışmanlığı oluştururken sadece müşterilerimize yatırım araçları hakkında en iyi hizmeti vermeyi değil aynı zamanda tasarruf oranı ve yatırım alışkanlıkları sınırlı olan Türk hane halkının yatırım araçlarına erişimini kolaylaştırmayı, uzun vadede yatırım alışkanlıklarını değiştirmeyi hedefledik."

İsfendiyaroğlu, tüm bu süreci "Mobilin Bankası Akbank" vizyonumuzla mobile taşıdıklarını ve müşterilerinin tek noktadan hızlı ve güvenli şekilde yatırımlarını yönlendirmelerini sağladıklarını vurguladı.

Kişisel yatırım tavsiyelerine ihtiyaç duyan ve yatırım danışmanlığı hizmeti almak isteyen müşterilerine de Akbank Direkt uygulaması üzerinden yatırım danışmanı ile görüntülü görüşme olanağı sunmaya başladıklarına dikkati çeken İsfendiyaroğlu, "Akbank Yatırım Hizmetleri bundan böyle 2015 yılında yüzde 136 büyüme ile mobilden hizmet alan dijital kullanıcı sayısını globalde en hızlı artıran uygulamalardan biri olan Akbank Direkt üzerinden daha da ulaşılabilir oldu." bilgilerini de verdi.

Son Güncelleme: 14.07.2016 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.