11 Mayıs 2016 Çarşamba 14:28
'Akyaka Okuyor' Projesiyle 10 Okul Kütüphanesi Hizmete Açıldı

KARS (AA) - Kars’ın Akyaka ilçesinde Kaymakamlık tarafından SODES projesi kapsamında, "Akyaka Okuyor" projesi ile 10 okulda oluşturulan kütüphane, törenle hizmete açıldı.

Hayırsever vatandaşlardan geçen yıl ilçe merkezi ve taşıma merkezi 2 okula yaptırılan kütüphane, bu yıl da SODES projesi kapsamında Akkaya kaymakamlığı tarafından 8 okula yaptırıldı.

Akyaka Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen kütüphane açılışını Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz ile Eğitimci Yazar Sinan Yağmur yaptı.

Böylece İlçe merkezindeki okullar ile taşıma merkezi olan okullarda kütüphanesi olmayan okul kalmadı. Bunun yanı sıra köy okullarında da kitaplıklar oluşturularak yaklaşık 6 bin kitap alındı.

Kaymakam Cengiz, burada yaptığı konuşmada, kitap ve kütüphanenin insanın en iyi dostu olduğunu söyledi.

Gelecek nesillere verilecek kaliteli eğitim hedeflerinden en önemlisinin kitap okuma alışkanlığını kazandırmak olduğuna dikkati çeken Cengiz, şöyle devam etti:

“ Öğrenci ve öğretmenlerimizin kütüphaneyle iç içe olmasını sağlamak, okuyan öğrencilerimizin kitap edinmesini kolaylaştırmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bütün okullarımızın kütüphaneye sahip olmasını hedefledik. Hazırladığımız “Akyaka Okuyor” adlı SODES projesi ile hayırseverlerimizin de katkılarıyla bunu gerçekleştirdik. İlçe Milli Eğitim çalışanları, idareci ve öğretmenlerimiz de çok gayret etti. Hedefimizi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Bu projenin Türkiye’deki okullara örnek olmasını temenni ediyoruz.”


Son Güncelleme: 22.08.2016 12:27
Anahtar Kelimeler:
KitapAkyaka Okuyor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.