19 Temmuz 2016 Salı 19:08
Alevi Derneklerinden Fetö'nün Darbe Girişimine Tepki

MALATYA (AA) - Malatya'daki Alevi derneklerinin temsilcileri, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı, Cem Vakfı Malatya Şubesi ile Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformunu ziyaret ederek, dernek temsilcileriyle görüştü.

Ziyaretlerde konuşan Alevi derneklerinin temsilcileri, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, 15 Temmuz'da meşru bir hükümete darbe girişiminde bulunanların ülkeyi iç savaşa ve kaosa sürüklemeye, kardeşi kardeşe düşürmeye çalıştığını söyledi.

Seçimle gelenlerin seçimle gitmesi gerektiğine inandığını dile getiren Meşeli, "Vakıf olarak ben bu darbecileri şiddetle ve nefretle telin ediyorum. Çünkü, seçimle gelen seçimle gitmelidir. Sevmeyebilirsiniz ama bütün milletvekili seçimlerini kazanmış, belediye seçimlerini kazanmış, yüzde 52 oyla halkın teveccühünü kazanarak Cumhurbaşkanı seçilmiş böyle bir şahsiyete ve hükümete darbe girişiminde bulunulması son derece haksız, dehşet ve üzüntü vericidir." diye konuştu.

Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan da darbe girişimin halkın iradesine açık bir başkaldırı olduğunu dile getirdi.

Darbe girişimine en büyük tepkiyi vatandaşların verdiğini hatırlatan Doğan, "Aklı başında, şuur sahibi bir insanın böyle bir darbeye destek vereceğini sanmıyorum. Bunu Malatya'da tek vücut olarak gösterdiler. Devlet ve demokrasiye olan sadakatlerini bu şekilde belgelediler." dedi.

Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu üyesi Zeki Akdağ ise ziyaret sırasında platformlarının basın açıklamasını okudu.

15 Temmuz gecesi mili iradeye yapılan darbe girişimini lanetlediklerini ve şiddetle kınadıklarını kaydeden Akdağ, "Darbe karşıtı sivil mücadeleyi destekliyor ve bu mücadelenin yanında olduğumuzu tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Darbeye karşı koyma ve demokrasimize sahip çıkma mücadelesi veren her kesimden insanlarımızı ve yetkililerimizi kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

Zeki Akdağ, darbe girişimini önlemek isterken yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dileyerek, şehitlerin acısını içtenlikle paylaştıklarını söyledi.

Halkın darbeye karşı ortaya koyduğu tavrın bazı kişiler tarafından kardeşliğe zarar verecek provokasyonlara dönüştürülmek istendiğine vurgu yapan Akdağ, "Ülkemizi kaosa, kardeş kavgasına, dış müdahalelere açık hale getirme tehlikeleri taşıyan bu tur provokasyon tehlikesine karşı her kesimden halkımızı duyarlı, dikkatli ve özenli olmaya çağırıyoruz." şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır da FETÖ darbe girişiminin vatandaşların desteğiyle önlendiğini anımsattı.

Darbelerin ülkenin gelişimini olumsuz etkilediğini vurgulayan Ahmet Çakır, FETÖ'nün darbe girişimi sürecindeki tehlikenin henüz tam olarak sona ermediğine dikkati çekti.

Hukuki olarak darbe girişimiyle mücadele edildiğini belirten Çakır, "Ülke içerisinde çeşitli kademelere sızmış ama kendini gizlemiş, kimliksiz yaşamış insanlar diyelim bunlara. Çünkü bir kurum içerisine girerek, düşüncesini, kendi yaşamını her şeyini inkar ederek, kimliksiz, bukalemun gibi yaşayan kitlenin ortaya çıkarmış olduğu darbe girişimidir. Farklı görüşten, düşünceden insanlar ve basın bunun karşısında dik durabilme örneğini gösterdi." diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.