06 Haziran 2016 Pazartesi 17:18
Alman Federal Meclisinin Ermeni İddialarına İlişkin Kararı

IĞDIR (AA) - Iğdır Gazeteciler Derneği, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını kınadı.

Iğdır Gazeteciler Derneği Başkanı Aydın Deniz, dernek adına yaptığı açıklamada, Alman Federal Meclisinde 1915 olaylarını sözde Ermeni soykırımı olarak niteleyen tasarının kabul edilmesiyle tarihi bir yanlışa imza atıldığını belirtti.

Alınan kararın özellikle Ermeniler'in soykırımına uğrayan Azerbaycan Türkleri'nin torunları olan Iğdır Halkını üzdüğünü belirten Deniz, "Bu kararla Almanya Parlamentosu çirkin yüzünü göstermiştir. Tarihçilerin işine karışan parlamento, siyasi bir karar alarak bu kritik süreçte neyi hedeflemektedir, anlamak mümkün değildir. Kendi tarihlerindeki karanlık dönemleri görmezden gelenler, akla mantığa uymayan bir girişimle akılları sıra Türkiye'ye gözdağı vermeye çalışmaktadırlar. Unutmasınlar ki, kendi tarihleri, geçmişleri karanlık sayfalarla doludur. Her ne kadar Türkiye ile ilgili karalama ve itibarsızlaştırma girişimlerinde bulunsalar da tarih böylesine mesnetsiz ve tutarsız karar alanları asla unutmayacaktır. Almanya'nın bu kararı tamamen siyasi bir karardır." diye konuştu.

Asıl kabul edilmesi gerekenin Ermenilerin Doğu Anadolu'da yaşayan Türk halkına yaptığı soykırım olduğunu anlatan Deniz, şöyle devam etti:

"Ermenilerin dünya çapında sürdürdükleri sözde soy kırım iddialarının aslında Kars, Van, Ağrı ve Iğdır bölgelerinde Türklere yapıldığı belgelerle gün yüzüne çıkarıldığı arşivlerdedir. Ermeniler'in sınır kentlerinde Ruslarında yardımıyla bölgede nasıl bir soykırım yaptıklarını Oba, Hakmehmet ve Gedikli Köyü toplu katliam yerleri, ulusal basın önünde açılmış ve katliamların doğruluğu canlı şahitlerin de ifadeleri pekiştirilerek ispatlanmıştır. Tüm bunlara rağmen böylesine mesnetsiz bir kararı kabul eden Alman Federal Meclisi'ni kınıyoruz."

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.