01 Haziran 2016 Çarşamba 16:38
Alman Konsolosluğu Önünde Eylem

Atatürk Düşünce Derneği üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, Federal Almanya Meclisi'nin yarın oylayacağı "Ermeni soykırımı" konusundaki önergenin reddedilmesi için Gümüşsuyu'ndaki Alman Konsolosluğu önünde eylem yaptı. Grup, basın açıklamasının Almanca metnini konsolosluğa vermek istedi. Ancak konsolosluktan hiç kimse açıklamayı almadı.

İstanbul Gümüşsuyu'ndaki Almanya Konsolosluğu önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup "Soykırım yapmadık vatanı savunduk" pankartı açtı., "Titre Almanya vatansever geliyor", "Soykırım arayan aynaya baksın" sloganları atan grup adına Atatürk Düşünce Derneği Genel Merkez Yöneticisi Zuhal Özen Manoğlu, bir basın açıklaması yaptı.

Manoğlu, yaptığı açıklamada "Gerçek tarihi bilgilerden uzak ve yanlı araştırmalar sonucunda hazırlandığını düşündüğümüz ve 2 Haziran 2016 tarihinde görüşülmesi düşünülen önergenin Federal Almanya Parlamentosu'nda gündeme gelmesi Türk halkını olduğu kadar, Federal Almanya'yı kendilerine ikinci vatan olarak gören 3 milyona yaklaşan vatandaşımızı ve Türk kökenli Alman vatandaşlarını da derinden üzmüştür. Biz bu önergenin Federal Almanya Parlamentosu tarafından anılan tarihte gündeme alınmayacağına ve hiçbir zaman kabul edilmeyeceğine inanmak istiyoruz. Öte yandan, 1915 yılındaki trajik olaylarla ilgili "soykırım" kelimesinin kullanılması yanlıştır. 1948 yılında kabul edilen "Birleşmiş Milletler Soykırım Suçu'nun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi" neyin soykırım olarak kabul edilebileceğini neyin edilemeyeceğini açıkça ortaya koymuştur. Bu doğrultuda bir siyaset kurumu olan milli parlamentoların tartışmalı bir konuda ve çerçevesi uluslararası anlaşmalarla çizilmiş bir alanda ahkam kesmesi ve kendisini ceza mahkemesi yerine koyup, suçlayıcı yaklaşımlarda bulunması kabul edilemez. Biz Federal Almanya Parlamentosu'nu bu yanlıştan dönmeye ve 1915'de yaşanan trajik olayların gerçeklerinin, gün yüzüne çıkarılmasına yardımcı olacak bilimsel ve tarihi çalışmalara katkı vermeye davet ediyoruz." dedi.

Eylemci grup, okunan basın açıklamasının Almanca metnini konsolosluk görevlilerine vermek istedi. Ancak konsolosluk görevlilerinden hiç kimse Almanca metni almadı. Grup olaysız şekilde dağıldı.

Alman Konsolosluğu Önünde Eylem

Alman Konsolosluğu Önünde Eylem

Alman Konsolosluğu Önünde Eylem

Alman Konsolosluğu Önünde Eylem

Son Güncelleme: 01.06.2016 16:38
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.