28 Haziran 2016 Salı 12:48
Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Desteği

ERZİNCAN (AA) - Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından kentte faaliyet gösteren spor kulüplerine düzenlen törenle malzeme yardımı yapıldı.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 13 Şubat Spor salonunda düzenlenen törende 2016 yılı içerisinde faaliyet gösteren 51 spor kulübüne malzemeleri teslim edildi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, burada yaptığı konuşmada, amatör sporun çocuk ve gençleri sokaklardan, kötü alışkanlıklardan kurtararak spora yönlendirdiğini ve yetenekli çocukları keşfederek spora kazandırdığını söyledi.

Amatör sporcuların yöneticilerinin çok güzel işler yaptığını dile getiren Arslantaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün ülkemiz için amatör spor yöneticilerinin çok büyük bir iş yaptığına inanıyorum. Sizin bu çabalarınızın Türk sporunun geleceği bakımından büyük değer taşıdığını düşünüyorum ve bunun toplumumuzda giderek daha iyi anlaşılmasını sağlamamız gerektiği kanaatindeyim. Kulüp yöneticilerimize bu anlamda teşekkür ediyorum. Ancak özellikle maddi anlamda ülkemizde amatör spor dallarının çok zorlandıkları da herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Bu anlamda bizlerde sizlerin bu sıkıntılarınızın aşılmasında destek vereceğiz. Spor tesislerimizin eksiklerini gidermek için çalışacağız." dedi.

Kulüplere yapılan malzeme desteği ve kulüpler hakkında bilgi veren Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu da "2016 yılında kulüplerimize yapılacak olan malzemelerin tutarı 125 bin 164 liradır. İlimizde 68 spor kulübü mevcut olup bu kulüplerden 16 futbol spor kulübü, 5 okul spor kulübü, 9 müessese spor kulübü, 17 spor kulübü ve 4 ihtisas spor kulübü olmak üzere 51 spor kulübü 2016 yılında aktif faaliyet göstermektedir. İlimizde 37 spor branşında 4 bin 794 bayan, 12 bin 890 erkek olmak üzere toplamda 17 bin 684 lisanslı sporcu bulunmaktadır. İlimizde şu anda 33 milli sporcumuz bulunmakta olup, gençlerimize yapılan hiçbir yatırım sonuçsuz kalmayacaktır. Yine Gençlik Merkezimiz marifetiyle Gençlik Merkezi üyesi olan 5 bin 189 erkek, 4 bin 928 kız olmak üzere toplam 10 bin 117 gencimize hizmet verilmektedir." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 51 spor kulübü yetkilisine Arslantaş ve protokol tarafından malzemeleri teslim edildi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.