03 Haziran 2016 Cuma 16:18
Ankara Şehidini Uğurladı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, teröristlerin eve tuzakladıkları el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Astsubay Çavuş Arif Çakır, Ankara'da gözyaşları içinde son yolculuğa uğurlandı. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Taha Burak Çakır, komşuları olduğu öğrenilen Albay Tamer Özdal'ın kucağında uyudu.

Nusaybin'de şehit düşen Astsubay Arif Çakır, için Ankara Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kuvvet Komutanları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Garnizonunda görevli üst rütbeli subaylar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ARİF'İM GÖREVİNİ TAMAMLADIN"

Törende Şehit Astsubay Çakır'ın babası Muhterem Çakır ve eşi Kübra Çakır ayakta durmakta güçlük çekti. Şehit Çakır'ın 3 yaşındaki oğlu Taha Burak Çakır, şehidin babasının Keçiören'de komşusu olduğu öğrenilen Albay Tamer Özdal'ın kucağında uyudu. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehit Çakır'ın Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlarda bir süre taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Top arabasının geçişi sırasında şehit Çakır'ın eşi Kübra Çakır, "Arif'im görevini tamamladın. Bak her yer Türk bayrağı ile donatıldı" demesi yürekleri dağladı. Anne Çakır ise ayakta durmakta güçlük çektiği için tekerlekli sandalyeye oturtuldu. Şehit Çakır'ın annesi, top arabasının geçişi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Törenin ardından Genelkurmay Başkanı Akar, şehidin ailesine taziyede bulunarak, şehit Çakır'ın oğlunun yüzünü okşadı. Şehit Astsubay Arif Çakır'ın naaşı, Cebeci Askeri Şehitliğinde toprağa verildi.

Son Güncelleme: 03.06.2016 16:18
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.