06 Şubat 2019 Çarşamba 10:03
Antalya'da Hortum ve Fırtına alarmı! Okullar 1 Gün Tatil

Antalya'da fırtına şiddeti şu anda beklenenin altında.

Antalya Valiliği 5 ilçede okulları tatil etti

Antalya 4. meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün uyarısı vardı. Kemer Kumluca Finike Demre ve ilçelerinde fırtına hızının 100 kilometreyi bulacağı ve hortum riski nedeniyle Okulların tatil edildiği.

Anaokulu ilkokul ortaokul ve liselerde bir gün sürede eğitime ara verildi. Dün akşam saatlerinde kaşta 12 seranın yıkıldığı belirtildi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu dün açıklamada bulunmuş ve vatandaşların 9-12 saatleri arasında vatandaşlar dışarıya çıkmamasını fırtınanın hala devam ettiği ve  Fırtınanın 100 kilometreyi bulacağı belirtiliyor.

Antalya'da geçtiğimiz haftalarda Özellikle büyük bir felaket yaşanmış ve 5 hortum meydana gelmişti. Bu hortumda 20 yaşındaki bursacar kayboldu annesi ile bulunduğu otomobil dereye oluşmuştur kayboldu ve onu arama çalışmaları 15 gündür sürüyor yine 3 kişi de hayatını kaybetmişti.

Evet o hortumda geçen hafta 200 kilogram yağışın miktarı ve hortum ve fırtınanın hazırda 130-140 kilometreleri bulmuştur. Anyalya'da ki fırtınanın şiddetinin bugün 100 kilometreyi bulması bekleniyor. yağış miktarı da yağış miktarı da daha az olacak ancak 100 kilogram civarında olacak yine de hortum oluşabilmesi nedeniyle vatandaşların dikkatli olması özellikle seraların yakınlarında bulunmaması çalışmaması ve 9.12 saatleri arasında dışarıya çıkmamaları Antalya Valisi Münir karaloğlu tarafından duyuruldu.

Evet bu kez Antalya'nın 5 ilçesinde Batı ilçelerinde fırtına bekleniyor bu ilçelerde de Okullar bugün itibariyle tatil ve fırtınanın Önümüzdeki saatlerde nasıl gelişeceği de bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.