02 Temmuz 2016 Cumartesi 17:43
Antalya İle Ağrı Arasında 'Gönül Köprüsü'

AĞRI (AA) - AK Parti'nin batı ve doğu illeri arasında diyalog ve iş birliği sağlanması amacıyla başlattığı "Gönül Köprüsü Projesi kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve beraberindekiler Ağrı'ya geldi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, İl Başkanı Kemal Atmaca ve partililer mensupları tarafından karşılanan yaklaşık 200 kişilik Antalya heyeti, Hayrettin Atmaca Camisinde namaz kıldıktan sonra Ağrı Valisi Musa Işın'ı makamında ziyaret etti.

Işın, yaptığı açıklamada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,"Ağrı'nın yalnız olmadığı, Türkiye'nin en büyük illerinden bir tanesinin de Ağrı'ya hizmet ettiğini, sıcak yaklaştığını, ilgi ve alaka gösterdiğini çeşitli sosyal ve ekonomik yatırımlarda belediyelerimize yardım ettiğini halkımız biliyor ve buna müteşekkirdir. " dedi.

Türel de kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı mutlu olduklarını belirterek, Ağrı'nın kendisi için çok farklı duygulara sahip bir kent olduğunu söyledi.

Milletvekilliği döneminde de Ağrı'ya önemli hizmetler yapabilmek adına gayretlerinin olduğunu anımsatan Türel, şöyle konuştu:

"O gün ektiğimiz tohumlar bugün yavaş yavaş yeşermeye başlamış. Dolayısıyla benim böyle farklı duygulara sahip olduğum şehirde belediye başkanı olarak seçildikten sonrada yine bu hizmetlerin devamını getirmek açısından bir teşebbüsüm oldu ve bu kardeş şehir ilişkisini özellikle ben talep ederek Ağrı ile Antalya arasında güzel bir dostluk köprüsü oluşturacak bir gayreti ortaya koymaya çalıştım."

İktidar ve yerel yönetimler olarak çok önemli yatırımlar yaptıklarını aktaran Türel, şunları söyledi:

"Birkaç gün önce Osmangazi köprüsünün açılışın gerçekleştirdik. Bizim için önemli olan elbette ki yol, yapmak, alt yapı yapmak, üstyapı yapmak, köprüler yapmak ama bunlar önemli olmakla birlikte daha önemlisi gönül köprülerini güçlendirmek, gönül köprüleri kurmak. Bugün Doğu ile Batı arasında bir gönül köprüsünü daha da kuvvetli temellere oluşturmak , oturtmak ve güçlendirmek için buradayız. Burada olmamızdaki esas, manevi iklimin güçlendirilmesi ve gönül köprülerinin sayısının arttırılması ve temelinin güçlendirilmesidir. Bizler bu ülkede farklılıklarımızı hep zenginlik olarak görerek bir bütün olduğumuzu ve büyük bir birlik ve bütünlük içerisinde olduğumuzu dosta düşmana her şekilde göstermenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bundan sonra sıkça gidip geleceğiz ve bütün Ağrılıları Antalya'ya bekliyoruz. "

Programları kapsamında daha sonra AK Parti Ağrı İl Başkanlığına geçen heyet, partililerle bir araya geldi. Ardından Kağızman Caddesi'ndeki esnafı ve vatandaşı ziyaret eden heyet vatandaşın sıcak ilgisiyle karşılandı.

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, vatandaşlarla yaptığı sohbette Antalya'daki belediyelerin Ağrı'ya yardımlar yaptığını belirterek, "Yardıma muhtaç insanlara 5 bin gıda ve erzak paketi dağıtıyorlar. Kardeşlik gönül köprüsünü kurmaya devam edeceğiz. Biz AK Parti olarak sadece yol ve köprü yapmıyoruz, gönül köprüleri de kuruyoruz. İnşallah bundan sonra Ağrı'da, Antalya'da bizim ve Doğu ile Batı arasında hiçbir fark olmadığını tüm Türkiye'ye göstermiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.