03 Ağustos 2016 Çarşamba 15:26
Apple Watch 2 Geliyor!

Apple, yaklaşık bir yıldır yeni nesil akıllı saati üzerinde yoğun olarak çalışıyor. Watch 2 olarak isimlendirilecek ve bir önceki modele göre çok daha ince olacak akıllı saat, söylentilere göre OGS isimli yeni bir ekran teknolojisiyle gelecek. Bunun üzerine birçok kişi tarafından Apple Watch 2 özellikleri merak ediliyor. Geçtiğimiz hafta Digitimes tarafından yapılan bir haberde Apple’ın gelecek yıl içinde, mevcut Apple Watch’ta kullandığı Micro LED teknolojisi yerine OLED paneller kullanmayı planladığı iddia edilmişti. Daha önce çıkan haberler, Apple Watch 2’nin bağımsız LTE hücresel bağlantı desteğine sahip olacağını, aynı zamanda dahili GPS desteğinin de bulunabileceğini işaret ediyordu. Merakla beklenen Apple Watch 2’de OGS isimli yeni bir ekran teknolojisi kullanılacak. Dolayısıyla son zamanlarda insanlar en çok Apple Watch 2 ne zaman tanıtılacak sorusunu sıklıkla soruyor. Yeni ekran teknolojisinin kullanılacağı saat hakkındaki detaylar ayrıntılarıyla Ajanshaber.com’da.


APPLE WATCH 2 ÖZELLİKLERİ MERAK EDİLİYOR

Apple'ın ikinci nesil akıllı saat modeli, ilk Apple Watch'tan daha ince bir gövdeye sahip olabilir. Digitimes'da yer alan rapora göre Apple'ın ekran tedarikçisi TPK Holdings, Cupertinolu firmanın yeni Apple Watch modelinde cam-üzeri-cam bir panel yerine "One Glass Solution" (OGS) adı verilen bir konsept uygulayacağını iddia ediyor. Geleneksel dokunmatik ekranlarda kullanılan bir konsept olan cam-üzeri-cam teknolojisi ekrandaki bileşenleri iki cam katman arasına yerleştiriyor. OGS ekran sayesinde ise Apple Watch 2'nin daha ince bir ekrana ya da daha büyük bir batarya için daha geniş bir alana sahip olması mümkün. Söz konusu gelişme ayrıca daha önce de duyduğumuz Apple Watch 2'nin bir önceki modele göre yüzde 40 daha ince olacağı söylentileriyle de uyuşuyor. Apple tedarikçisi TPK Holding’in paylaştığı bilgilere göre, Apple Watch 2’de cam üstü cam teknolojisi yerine, OGS ekran teknolojisi kullanılacak. One Glass Solution şeklinde isimlendirilen yeni teknoloji, ekranda tek panel kullanılacağı anlamına geliyor.

APPLE WATCH 2 NE ZAMAN TANITILACAK? 
Apple'ın akıllı saati Eylül ayında tanıtılacak ve satışa sunulacak. Özellikle iPhone 7'nin tanıtılacağı etkinlikte (tahmini olarak 16 Eylül 2016) ortaya çıkması beklenen Apple Watch 2'nin özelikleri ise sır gibi saklanıyor. Akıllı saat hakkında bildiğimiz özellikler ise ince olması, hafif olması ve WatchOS 3 işletim sistemi kullanmasıyla sınırlı.


APPLE WATCH
Apple Watch, ABD'li bilişim teknolojileri üreticisi Apple Inc. şirketi tarafından tasarlanan, geliştirilen ve pazarlanan Watch OS işletim sistemli bir akıllı saattir. 9 Eylül 2014 tarihinde Apple'ın CEO'su Tim Cook tarafından iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile birlikte tanıtılmıştır. 24 Nisan 2015'te satışa sunulan Apple Watch, iPhone 5 veya daha yeni iPhone modelleriyle kombine olarak kullanılabilmektedir. Apple tarafından üretilen Apple Watch, diğer giyilebilir teknoloji ürünleri ile benzeri özellikler içerir. NFC teknolojisini kullanarak Apple Pay ile mobil ödeme, Apple TV'yi uzaktan kontrol etme ve iPhone'un kamerasını uzaktan kontrol edebilme ve bildirimleri iletme başlıca özellikleridir. İki milyondan fazla farklı saat şekli, standart modelin haricinde Sport ve Edition olmak üzere toplamda 3 farklı modeli mevcuttur. Apple Watch 42 mm paslanmaz çelik kasa ve bileziğe, Apple Watch Sport 42 mm gümüş rengi alüminyum kasa ve spor kordona, Apple Watch Edition ise yine paslanmaz çelik kasa ve 18-karat altın kordona sahiptir. Kordonların birçok çeşidi bulunmaktadır. Kullanım şekli dokunmatik olduğu gibi saatin yanındaki döndürülebilir düğme ile saatte yakınlaştırma-uzaklaştırma işlemi yapılabilir, uygulamalardan çıkış yapılabilir. Apple Watch, Watch OS işletim sistemini kullanır. Apple Watch'taki digital touch (dijital dokunma) özelliği ile diğer Apple Watch kullanıcıları ile Çizim, Walkie-Talkie, Tık ve Kalp atışı şeklinde iletişim kurulabilmektedir. Çizim şeklinde karşı taraf, çizimi canlı olarak izleyebilmekte, Walkie-Talkie'de yerleşik hoparlör ve mikrofon kullanılarak anında ses iletimi yapılabilmekte, Tık ile karşı tarafın bileğine hafif bir bildirim gönderilebilmekte, kalp atışı özelliği ile de kalp atışı diğer Apple Watch kullanıcıları ile paylaşılabilmektedir. Ayrıca Apple Watch'ta, Hareket, Egzersiz ve Duruş sayaçları da mevcuttur. Hareket'te Apple Watch, geçmiş bilgilerden yola çıkarak günde yakılacak hedef kalori miktarını belirler. Egzersiz'de hızlı yürüme seviyesi ve ötesindeki her aktivite egzersiz olarak tanımlanır. 30 dakikalık egzersiz ile halka tamamlanır. Duruş'ta ise Apple Watch uzun süre oturma durumlarında kullanıcıyı uyarır. Gün boyunca 12 farklı saat içinde en az birer dakika ayakta kalındığında duruş halkası tamamlanır. Antremanlarda Apple Watch kullanıcıyı motive eder, ve hedef tamamlandığında başarılar için rozetler kazanılır.

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.