28 Mart 2021 Pazar 18:35
Arabada Uyuşturucu Kullanan Şahıs Yeniden Yakalandı

O şahıs yeniden gözaltına alındı - "Uyuşturucu değil, pudra şekeri" demişti...

Otomobilde uyuşturucu madde kullanırken çekilen görüntüleri sosyal medyada yayınlanan K. A., adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından savcılık talimatıyla tekrar gözaltına alındı. A. ilk ifadesinde, o görüntülerin şaka amaçlı kaydedildiğini savunarak, "Burnuma çekmiş olduğum malzeme uyuşturucu değil, pudra şekeridir" demişti.

Otomobilinde uyuşturucu kullanma görüntüleri nedeniyle gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan H. K. A., tekrar gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelinin evinde ve arabasında suç unsuru olabilecek delillerin toplandığını ve kan örneği alındığını açıklamıştı.

O inceleme tamamlandı. Görüntülere de yansıyan maddenin uyuşturucu olduğu tespit edilince, K.A. yeniden gözaltına alındı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, görüntülerde yer alan 4 şüpheli hakkında da gözaltına kararı verildiğini bildirdi.

Elde edilen yeni delillerle birlikte soruşturmanın derinleştirildiği belirtilen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheli H. K. A. hakkında yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medyada paylaşılan videoda yanında bulunduğu tespit edilen diğer şüpheliler M.D., M.Y.M., D.O. ve U.K. hakkında başsavcılığımızca gözaltı talimatı verilmiş, şüphelilerden elde edilen bilgi ve yeni deliller çerçevesinde ise H.K.A. bugün sabah saatlerinde yeniden gözaltına alınarak hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 188 ve devamı maddeleri kapsamında soruşturma genişletilmiştir. Başsavcılığımızca tüm şüpheliler hakkında gerekli dijital incelemelerin tamamlanması ve diğer şüphelilerin yakalanması için ayrıca kolluğa ek gözaltı talimatı verilmiştir. Soruşturma titizlikle devam etmektedir.''

''UYUŞTURUCU DEĞİL, PUDRA ŞEKERİ" DEMİŞTİ

Edinilen bilgilere göre şüpheli ilk ifadesinde, o görüntülerin şaka amaçlı kaydedildiğini savunarak, "Burnuma çekmiş olduğum malzeme uyuşturucu değil, pudra şekeridir" demişti.

"MAĞDURUM BANA ŞANTAJ YAPILDI"

Görüntüleri çeken kişinin iş ortağı olduğunu da söyleyen K.A., "Mağdurum bana şantaj yapıldı" ifadesini kullandı.

ARAÇTAKİ DİĞER İKİ KİŞİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

K. A.'nın ifadesinde, kullandığı maddenin "pudra şekeri" olduğunu söylemesine rağmen araçta yanında bulunan ve gözaltına alınan iki kişinin "kullanılan maddenin uyuşturucu olduğunu, A.'nın kendilerine de uyuşturucu temin ettiğini" öne sürdükleri öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.