05 Mayıs 2016 Perşembe 16:38
Ardahan-ardanuç-artvin Yolunda Heyelan Uyarısı

ARDAHAN (AA) - Ardahan Karayolları 183. Şube Şefliğince Ardahan-Ardanuç-Artvin yolunda heyelan uyarısı yapıldı.

Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan-Ardanuç-Artvin yolunda eriyen karlardan dolayı heyelan meydana geldiğini belirterek, sürücülerin tedbirli olmalarını istedi.

Mevcut güzergahı kullanacak sürücülerin özellikle yolun Bilbilan mevkisinde dikkatli olmaları gerektiğini belirten Yıldırım, "Söz konusu alanda önceki gün temizlik yaptık ancak yeni kaya kopmaları olmuş. Tehlike oluşturan bu kaya kopmaları ve heyelanlar genellikle eriyen karlardan dolayı oluşuyor. Ayrıca bölgede otlayan koyunlar da kayaların kopmasına neden oluyor. Çünkü Ardahan-Ardanuç-Artvin yolunda Bilbilan yayla mevkisi dik ve kayalık bir bölge. Buralarda henüz kar birikintileri var. Ayrıca bölgedeki hayvan hareketliliği kayaların kopmasını tetikliyor." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, söz konusu alanda temizlik çalışmasına yeniden başlayacaklarını kaydetti.

Son Güncelleme: 06.05.2016 00:03
Anahtar Kelimeler:
ArdahanUyarıHeyelan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.