12 Mayıs 2018 Cumartesi 12:30
Ardahan'da Korkutan Kaza 4 Ölü 22 Yaralı

Kaza, saat 04.00 sıralarında Çıldır-Aktaş karayolu Mozaret Dağı mevkisinde meydana geldi. Kars, Ağrı ve Iğdır'da görev yapan bir grup öğretmen ve ailelerini hafta sonu tatili için Gürcistan'a götüren Ali Ekber Kumak yönetimindeki 34 TT 0009 plakalı midibüs, sürücünün kontrolünden çıkıp şarampole devrildi. Kazada, sürücü Kumak, yolculardan Barış Özüm, Nilgün ve Hatice Kıraç hayatını kalbetti, 5'i ağır 22 kişi de yaralandı.

Midibüsteki Mehmet Fatih, Erol Altay, Neşe Sadıç, Taner Aldaş, Ayşe  Nur Yıldız, Osman Özen, Emine Ebru Satır, Esra Aktürk, Serap Bozdağı, Kenan  Unutmaz, Feyzullah Gürel, Zehra Betül Demir, Barış Uslu, Özlem Özen, Taner  Bozdağ, Ali Uzun, Neslihan Sonem, Sedanur Yadigaroğlu, Çağla Öneç, İlknur Selin  Türk, Cüneyt Boyat ve Nazıl Ağan yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık, AFAD ve jandarma ekibi  sevk edildi.

Araçta sıkışan yaralılar, AFAD, sağlık ve jandarma görevlilerince  çıkartılarak ambulanslarla Ardahan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan 5'inin sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi. Cesetler, Çıldır Sağlık Merkezi morguna gönderildi. Midibüs, jandarma ekiplerince olay yerinden kaldırıldı.

 "İnsanlar birbirinin üzerine düştü"

Tedavi altına alınan yaralılardan Çağla Öneç, AA muhabirine, midibüsün  yoldan çıkıp refüje vurarak şarampole devrildiğini söyledi. Öneç, kazayı şöyle anlattı:  "Midibüs yoldan çıkıp refüje vurarak şarampole düştü, havada taklalar  attı. Kazada insanlar birbirinin üzerine düştü. Midibüs durduğunda yanımdaki cam  kırıktı. Üzerime düşen bir yaralıyı kenara bıraktım. Araçtan ilk çıkıp hastaneye  kaldırılanlardan biriydim. Araçtan fırlayanlar vardı, bağırış ve çığlıklar oldu."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.