10 Haziran 2016 Cuma 19:28
Ardahan Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

ARDAHAN (AA) - Ardahan Üniversitesinden (ARÜ) 2015-2016 akademik yılında mezun olan öğrenciler törenle diplomalarını aldı.

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, ARÜ’nün hedefinin eğitim ve öğretimde kültür düzeyi yüksek, gelişmiş bir toplum inşa etmek olduğunu söyledi.

Mezun olanları ülke adına önemli bir görev beklediğini belirten Deniz, şöyle konuştu:

"Dünya çok hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisinde. Biz bundan geri duramayız. Onun için üniversitelerimize çok ama çok görev düşüyor. Ülkemizin temel problemi maalesef nitelikli insan yetiştirme konusunda bazı eksikliklerimiz hala devam ediyor. Biz bunu aşmak zorundayız. Sadece kendimiz için değil, bu coğrafyada, bu millet için dua eden milyonlarca insan var. Biz cihan imparatorluğu mirası üzerinde kurulmuş bir cumhuriyetin vatandaşlarıyız. Biz kendimizi asla ve asla küçümsememeliyiz."

Vali Deniz, ilerlemek ve büyümek için gençlerin bizi biz yapan değerlerden asla uzak durmaması gerektiğini vurguladı.

ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz da üniversitelerinde, 10 bölümden bin 340 öğrenciyi mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

ARÜ olarak hedeflerinin çok büyük olduğunu belirten Korkmaz, şunları kaydetti:

"Hiçbir zaman adaletten ayrılmayın. Özellikle sevgili öğrencilerim, zayıfın, güçsüzün yanında olun. Sesi az çıkanın yanında olun. O zaman ben sizin gözlerinizden öperim. Bu toprakların ruhu büyük bir medeniyetin ruhunu taşıyor. Mezun olduktan sonra da bütün dünyaya sırtımızı dönmeyelim, kendimizi geliştirmeliyiz. Ülkemizin bütünlüğü için, ülkemizin varlığı için, bütün insanlığın selameti için, kendimizi adamımız gerekiyor. Dini, dili, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun, asla kimseye ayırımcılık yapmayın. Unutmayın ki ayırımcılık yaptığımız zaman emperyalizmin ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Kardeşliğimizi namusumuz gibi savunun. Birlerce yıldır bu topraklardaki kardeşliğinizi namusunuz gibi savunun."

Daha sonra mezun olan bin 340 öğrenciye diplomaları verildi. Keplerini havaya atarak kutlama yapan öğrenciler bol bol halay çekerek kutlamanın keyfini çıkardılar.

Kutlamalara, Vali Ahmet Deniz'in yanı sıra AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve diğer yetkililer katıldı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.