03 Ağustos 2016 Çarşamba 14:13
Ardahan'da Bal Verimi Düştü

Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, bal sağım sezonunun başladığını, verimin geçen yıla kıyasla yüzde 30 azaldığını söyledi.

Halil Efendi Mahallesinde kendine ait kovanlarda inceleme yapan Evliyaoğlu, vatandaşların 10 gün içinde Ardahan'ın taze balını sofralarında görebileceğini belirtti.

Evliyaoğlu, kette 55 bin kovanda bal sağımının 25 Temmuz itibariyle başladığını, bir kovandan ortalama 10-12 kilo bal elde edildiğini söyledi.

Geçen yıla göre bal veriminde yüzde 30 düşüş olduğunu belirten Evliyaoğlu, "25 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arası bizim için bal sağım sezonudur. Şu an balın durumu netleşti. Bir kovanın ortalama verdiği bal belli oldu. Yüzde 30 civarında bir düşüş var. Havalar bu yıl çok yağışlı geçti. Bu durum çiçeğe zarar verdi. Özellikle çok kez etkili olan dolu da ballı bitkilerin bal vermesini engelledi."

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.