27 Haziran 2016 Pazartesi 15:58
Ardahan'da 'Uluslararası Sürekli Altayistler Konferansı'

ARDAHAN (AA) - Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ev sahipliğinde, Altaylar ve Avrasya ile ilgili "Uluslararası Sürekli Altayistler Konferansı" düzenlendi.

Hoca Ahmet Yesevi Kültür Salonu'ndaki konferansa, yerli ve yabancı yaklaşık 50 uzmanın katıldığı etkinlik 4 gün sürecek.

Burada konuşan Ardahan Valisi İbrahim Özefe, farklı ülkelerden 50'nin üzerinde bilim insanın katıldığı konferansın kendileri için son derece önemli olduğunu ifade etti.

Bu coğrafyanın ortak hayatı oluşturan bir coğrafya olduğunu belirten Özefe, "Bu coğrafyada temasın bu kadar kısaldığı bu devirde, kadim medeniyetlerle, Çin'den Hindistan'a, batıya kadar, bütün kadim medeniyetlere temas etmiş bir millettir bu millet. O coğrafyada yaşayan Türklerin böyle bir özelliği vardır. O bakımdan bu konferansın Türkiye'de yapılması çok anlamlı." dedi.

Programa, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, 25. Hudut Tugay Komutanı Erdem Kargın, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak ve davetliler katıldı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:20
Anahtar Kelimeler:
ArdahanKonferansARÜPİAC
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.