21 Temmuz 2016 Perşembe 19:48
Ardahan'dan Gürcistan'a Ekonomik Ziyaret

ARDAHAN (AA) - Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, Gürcistan ile ortaklaşa bir çalışma yapmayı planladıklarını belirtti.

Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 temmuz Cuma günü Gürcistan'ın Ahılkelek kentinde bir ekonomik toplantı yaptıklarını, bunun son derece verimli geçtiğini bildirdi.

Toplantının her iki kent için gelecek vaat ettiğini belirten Demirci, şunları konuştu:

"Oraya gidiş sebebimiz, Çıldır, Ardahan ve Ahılkelek'te problemsiz, birlikte nasıl ticaret yaparız, onu konuşmak istedik. Birlikte ticaret yaparsak, birlikte kalkınırız. Buraya açılan Çıldır Aktaş Kapısı bir fırsat, her iki ülke için. Bunu onlar da biliyor. Onları Ardahan'a davet ettik. Ardahan'daki iş adamları ile ikili görüşmelere hazır olduğumuzu ifade ettik. Ardahan'da neler alınır, neler satılır, Gürcistan'da yine aynı şekilde. Bunları iyi biliyoruz çünkü."

Gürcistan’da sermayesi 1 milyon doların üstünde 27 Türk firmasının bulunduğunu kaydeden Demirci, şöyle devam etti:

"Ayrıca, ülkede KOBİ niteliğinde yaklaşık 500 Türk şirketi faaliyet göstermektedir. Bunlar çok ciddi potansiyeldir. Bu firmalarımız 20 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Ülkemizde 2015 aralık ayı itibariyle Gürcistan sermayesine sahip 254 şirket faaliyet göstermektedir. Gürcistan'da bugüne kadar, Türk müteahhitlik firmaları tarafından yaklaşık 3.5 milyar dolar tutarında 197 proje üstlenilmiştir. 'Gelin birlikte kalkınalım, sizleri davet ediyoruz' çağrısında bulunduk."

Ahılkelek Belediye Başkanı Narut Hovanisyan ile de görüştüklerini belirten Demirci, kendisine Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, başta olmak üzere çok sayıda yetkili ve iş adamının da eşlik ettiğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 23.08.2016 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.