25 Nisan 2018 Çarşamba 13:49
ASTOP Açıkladı: "Ağrı Nasıl Milletvekili Görmek İstiyor?"

Ağrı Sivil Toplum Platformu (ASTOP), 24 Haziran 2018'de yapılacak olan seçimler dolayısı ile olağanüstü toplantı yaptı. Tek gündemle toplanan ASTOP Başkanlar Kurulu, Ağrılıların istediği milletvekili profilini deklare ederek, parti genel merkezlerinin bu hassasiyette olmaması durumunda, Sivil Toplum olarak desteklerinin olmayacağını belirtti.

Astop'un Milletvekilliği Kriterleri ile ilgili deklarasyonu ise şöyle;

Değerli Ağrı halkı. Malumunuz olduğu üzere 24 Haziran 2018 tarihinde ülke genelinde hem başkanlık hemde milletvekilliği için seçim yapılacak. Yapılacak olan bu seçimlerde sizlerin adına tüm siyasi partilere halkın taleplerini iletmek boynumuzun borcudur. Bu sebeple yapılan olağanüstü toplantı ile "Ağrılı vatandaşlarımız nasıl bir milletvekili “ istiyor değerlendirmesinde bulunduk. Yaptığımız değerlendirmede

Adaylar;

1- Ağrı'da ikamet ediyor olmalı, Ağrı'da ikamet etmiyorsa da Ağrı ile irtibatını kesmemiş, Ağrı'yı yakından tanıyan şehrin problemlerine vakıf biri olmalı.

2- Mesleki geçmişi sorgulanabilir olmalı, şaibeli tutum ve davranışları olmamalı. Yolsuzlukla anılan kişiler olmamalı.

3- Milli ve manevi değerlere bağlı, kişisel menfaati ve bir sonraki dönem siyasal ikbalini düşünmeden, halka hizmetin hakka hizmet olduğunun bilincinde olmalı. Demokrasiden, kişi hak ve özgürlüklerinden yana olmalı,  geçmişinde darbe ve statükodan taraf olmamış bir şahsiyet olmalı.

4- Milletvekilliğini bir meslek olarak görmemeli,  bunu hizmette bir bayrak yarışı olarak gördüğü yönünde kamuoyunu ikna edip, güvenini kazanabilmeli.

5- Başta Ağrı Sivil Toplum Platformu olmak üzere toplumun her kesimi ile belirli aralıklarla bir araya gelerek, sağlıklı bir iletişim kurmalı, çalışmalarını anlatmalı, STK’ların proje ve önerilerini dikkate almalı.

6-İlimiz ve ülkemiz problemlerini ve çözüm önerilerini meclis gündemine getirebilecek, temsil kabiliyeti son derece yüksek grup başkanvekili, genel başkan yardımcılığı gibi siyasette etkili konumlarda bulunabilecek bilgi ve donanıma sahip olmalı. Meclis kürsüsünde gündem ile alakalı konuşabilecek nitelikte olmalı.

7 - Ağrı'nın bürokrat eksikliğinin giderilmesini sağlamalı, her bürokratı kendine rakip görmemeli. Mevcut bürokratları Ağrı için çalıştırabilmeli.

8 - Hükümetin doğal yatırımlarını Ağrı'lıya hizmet olarak anlatmamalı, kendi projelerini ortaya koyarak, Ağrı'ya yeni yatırımlar kazandırmalı.

9 - Ağrı'da daimi bir irtibat bürosu olmalı. Ankara'ya gidemeyen seçmenin sorunlarının Ağrı'da çözülmesine katkıda bulunmalı. Yalnızca partilinin değil, tüm Ağrı halkının milletvekili olmalı.

10 - İş-kur gibi milletin ekmeğini kazandığı işlere müdahale etmemeli, adaletten ve liyakatten yana tavır koymalı, yeni sanayi ve iş alanları yaratabilmek adına, çözümler üretmeli. Partisi ne olursa olsun dava adamı olmalı.

11 - Ağrı'nın geçmişini ve tarihini bilen, kültürünü ve turizmini ileri seviyeye taşıyacak fikirlere sahip olmalı, Sağlık, Eğitim, Tarım, Ulaşım ve Spor sorunlarını çözebilmeli. Yeni istihdam alanları oluşturabilmeli.

12 - Ağrılının cenazesine, düğününe iştirak etmiş kişiler olmalı, Ağrı'nın sorunları ile ilgili karnında sancısı, yüreğinde Ağrı’ya hizmet etme sevdası olmalı. Ağrı'nın mahalle ve sokaklarını bilen, ilçelerin sorunlarına hakim insanlar olmalı.

13 - Çatışan değil, birlik ve beraberlikten yana tavır alan olmalı. Ağrılı gençler devlet kadrolarında yer alırken taşın altına elini koyarak destek olmalı.

Olayı kişiselleştirmeden sadece nitelikler üzerinde beklentilerimizi ortaya koymak istiyoruz. Ağrı Sivil Toplum Platformu olarak beklentilerimizin tüm kamuoyu ve siyasi partilerimiz tarafından dikkate alınarak bu yeni dönemde Ağrı'mızın ve de ülkemizin siyaset kurumundan çok daha fazla fayda sağlaması ümit ve temennisiyle aşağıda imzası bulunan STK’lar olarak nasıl bir vekil istediğimize dair önerilerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan Bayram 2018-04-25 17:50:28

Çok yerinde bir tespit olduğunu düşünüyorum.Astop yönetim kadrosunun ilimiz ile ilgili aydınlattığı deklarasyonu canı gönülden destekliyorum.milletvekili listeleri açıklanmadan ilimizin kanayan yarası olan bu olayın dikkate alınması bizi çok memnun edecektir.Ağrımızın her alan da gelişmesine sorunlarının çözüme ulaşmasın da emeği geçen abi lerimize teşekkür ederim.

Avatar
fuat turan 2018-04-28 22:12:53

tesbitler mukemmel icraat yıllardır ayni degismiyor.hastanemiz bilinçli olarak bitirilmiyor Erzurum dan cenaze getiriyorum.yavuz mahallesinde yillar önce bld yaptığı hata var ve Ağrılı olarak ilgililere gittim kimse ilgilenmiyor.Etkili ve yetkiliye sesleniyorum derdimi kime anlatayım çünkü bilinçli olarak islerime destek yerine köstek olunuyor.Eğer vekil bu konulara vakıf olmayacaksa biiznillah gelecek vekile hayir diyorum vicdanım rahat

Avatar
fuat turan 2018-04-28 22:14:20

tesbitler mukemmel icraat yıllardır ayni degismiyor.hastanemiz bilinçli olarak bitirilmiyor Erzurum dan cenaze getiriyorum.yavuz mahallesinde yillarönce bld yaptığı hata var ve Ağrılı olarak ilgililere gittim kimse ilgilenmiyor.Etkili ve yetkiliye sesleniyorum derdimi kime anlatayım çünkü bilinçli olarak islerime destek yerine köstek olunuyor.Eğer vekil bu konulara vakıf olmayacaksa biiznillah gelecek vekile hayir diyorum vicdanım rahat