18 Kasım 2019 Pazartesi 19:29
Atatürk'e Secde ettiren O Müdürler Görevden Alındı

MEB'den 10 Kasım'daki skandal için açıklama

MEB'den 10 Kasım etkinliklerinde infiale neden görüntülere dair son dakika açıklaması

MEB: 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı kapsamında, günün anlam ve öneminden uzak ve kamuoyunda olumsuz algıya sebebiyet veren nitelikte etkinliklere yer verildiği tespit edilmiştir. Bakanlık Maarif Müfettişlerince titizlikle soruşturulmakta olan konunun hassasiyetine binaen, etkinliğin icra edildiği okul müdürleri hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alınmıştır. Soruşturma süreci hassasiyetle ve en kısa sürede tamamlanacaktır.

İstanbul Ümraniye ve Beylikdüzü, Gaziantep ve Bursadaki bazı okullarda 10 Kasım Atatürkü Anma Programları kapsamında Atatürk ilkelerinin yazılı olduğu bez şeritleri tutan öğrencilerin Atatürk fotoğrafı önünde eğilmeleri tepki uyandırmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, konu ile ilgili haberler üzerine soruşturma başlattı. Bakanlık, soruşturmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı kapsamında, günün anlam ve öneminden uzak ve kamuoyunda olumsuz algıya sebebiyet veren nitelikte etkinliklere yer verildiği tespit edilmiştir. Bakanlık Maarif Müfettişlerince titizlikle soruşturulmakta olan konunun hassasiyetine binaen, etkinliğin icra edildiği okul müdürleri hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alınmıştır. Soruşturma süreci hassasiyetle ve en kısa sürede tamamlanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 20.11.2019 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2019-11-18 21:11:44

Görevden alma yok.sadece Müdürlükten alinmis.öğretmenliğe dönmüşler.

Avatar
kasım 2019-11-19 08:49:49

Bunların hakı ihraçtir bunlar Türkiyeyi yıkmaya çalışıp kendileri Atatürk'ü çok seviyor muş göstermekle yaptıkları ve yapacakları pisliğin üstünü kapatmaya çalışmaktır