29 Haziran 2016 Çarşamba 14:48
Atatürk Havalimanı'nda terör saldırısı ölenlerin isimleri belli oldu

valilikten-yapilan-aciklamaya-gore;-bugun-saat-1300-itibariyle;-41-kisinin-hayatini-kaybettigi-belirlenmistir..jpg

"Hayatını kaybedenlerden 37 kişinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10’unun yabancı uyruklu, 3’ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 19 kişi yakınlarına teslim edilmiştir."

 

"Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109’u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir." açıklamasında bulunuldu. 

valilikten-yapilan-aciklamaya-gore;-bugun-saat-1300-itibariyle;-41-kisinin-hayatini-kaybettigi-belirlenmistir.-001.jpg

Yaşamını yitirenlerin hikayeleri ise yürek yaktı...

 

10 GÜN SONRA DÜĞÜNÜ VARDI

Yusuf Haznedaroğlu, yer hizmetlerinde calışıyordu. Mesai bitimi evine gitmek için çıkarken patlama oldu.

 

Haznedaroğlu'nun 10 gün sonra düğünü vardı...



TGS yer hizmetleri çalışanı Abdulhekim Buğda, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybetti. Doğu Türkistan uyruklu Buğda'nın patlamadan sonra facebook hesabından "güvendeyiz" şeklinde bildirimde bulunduğu ortaya çıktı. 

valilikten-yapilan-aciklamaya-gore;-bugun-saat-1300-itibariyle;-41-kisinin-hayatini-kaybettigi-belirlenmistir.-002.jpg

Buğda'nın yakını Adil Batur, "Dün patlama haberini aldık. Kardeşim çalıştığını bilmiyordum. Facebook'a baktım. 'Güvendeyiz' diye mesaj atmış. Sonra arama gereği duymadım. Sabah haber aldık ki hastanede ağır durumu. Bakırköy Devlet Hastanesine gittik şehit olduğunu duyduk. Sosyal medyada 'güvendeyiz' diye mesaj atmış. Nasıl geldi hastaneye. Yaralı geldi niye ailesine haber verilmiyor. Anlayamadık" dedi.

PATRONUNU BEKLERKEN TERÖRÜN KURBANI OLDU
valilikten-yapilan-aciklamaya-gore;-bugun-saat-1300-itibariyle;-41-kisinin-hayatini-kaybettigi-belirlenmistir.-003.jpg
Ordulu Göksel Kurnaz'ın yurt dışından dönen patronunu almak üzere havalimanına gittiği sırada terörün kurbanı olduğu ortaya çıktı. İstanbul'da özel bir güvenlik şirketinde çalışan Göksel Kurnaz (38), yurt dışından dönen patronunu almak üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'na gitti. 

valilikten-yapilan-aciklamaya-gore;-bugun-saat-1300-itibariyle;-41-kisinin-hayatini-kaybettigi-belirlenmistir.-004.jpg

Dış Hatlar Terminali'nin yolcu karşılama bölümünde beklediği sırada meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden Göksel Kurnaz'ın Filiz Kurnaz ile 2 yıllık evli olduğu öğrenildi. Göksel Kurnaz'ın Ordu'nun Perşembe ilçesinde yaşayan annesi Emine Kurnaz ve babası İsmail Kurnaz, oğullarının ölüm haberini alır almaz uçakla İstanbul'a gitti. Kurnaz'ın cenazesinin İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi. 

valilikten-yapilan-aciklamaya-gore;-bugun-saat-1300-itibariyle;-41-kisinin-hayatini-kaybettigi-belirlenmistir.-005.jpg

KAHRAMAN GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURU UMUT SAKAROĞLU

Atatürk Havalimanı’na saldıran teröristlerden birinin ateş ederek polis noktasını geçtiği ve gümrüklü sahanın kapısında Umut Sakaroğlu adlı Gümrük Muhafaza memurunun ateş etmesi üzerine de kendini patlattığı öğrenildi. 

 

Edinilen bilgelere göre, teröristler üç ayrı noktadan Havalimanına saldırıya geçti. Ateş ederek ve el bombası atarak uçakların bulunduğu alana ulaşmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Teröristlerden birinin ateş ederek x-ray cihazlarının bulunduğu polis kontrol noktasını aşarak Gümrük Muhafaza memurlarının kontrolündeki sahaya geçmeye çalıştığı öğrenildi.

valilikten-yapilan-aciklamaya-gore;-bugun-saat-1300-itibariyle;-41-kisinin-hayatini-kaybettigi-belirlenmistir.-006.jpg

Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu’nun da bu sırada teröriste ateş ettiği ve yaraladığı ifade edildi. Yaralanan teröristin bunun üzerine üzerinde bomba düzeneğini infilak ettirdiği ve bu sırada Umut Sakaroğlu’nun şehit olduğu, bazı Gümrük muhafaza memurlarının da yaralandıkları öğrenildi.

 

Yer hizmetlerinde görevli olan Mahmut Çizmecioğlu da kayıp canlar arasında.

 

valilikten-yapilan-aciklamaya-gore;-bugun-saat-1300-itibariyle;-41-kisinin-hayatini-kaybettigi-belirlenmistir.-007.jpg

YENİ İŞE GİRMİŞTİ

Turizm Otelcilik mezunu olan Özgül İde yer hizmetlerinde yeni işe başlamıştı.

 

Tercüman olan Ertan An, evli ve bir çocuk babası. Gezdirdiği turistleri limana getirdiğinde patlamada can verdi. Eşi 6 aylık hamileydi.

valilikten-yapilan-aciklamaya-gore;-bugun-saat-1300-itibariyle;-41-kisinin-hayatini-kaybettigi-belirlenmistir.-008.jpg

Çağatay Çöl Kontuar görevlisiydi, 27 yaşındaydı...



Terör saldırısında hayatını kaybedenlerden birinin de taksici Erol Eskisoy. Akrabası Orhan Gül, Eskisoy'un herkes tarafından sevilen biri olduğunu anlattı. Gül, "Uzun süredir taksicilik yapıyordu. Dün akşam saatlerinde bir müşterisini bırakmak için havalimanına gitmiş. Ondan sonrası malum... Kardeşimiz orada hayatını kaybetti. Çok üzgünüz." dedi.

 

Atatürk Havalimanın'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden biri de TGS Yer hizmetlerinde çalışan Gülşen Bahadır. Teröristlerin uzun namlunu silahından çıkan kurşunla vurulan Bahadır, ağır yaralandı. 

valilikten-yapilan-aciklamaya-gore;-bugun-saat-1300-itibariyle;-41-kisinin-hayatini-kaybettigi-belirlenmistir.-009.jpg

 

Bahadır, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gülşen Bahadır, sosyal medya hesabından bir hafta önce paylaştığı yazıda, " Savaşmıyorum, direniyorum,seviyorum"diye yazmıştı.

valilikten-yapilan-aciklamaya-gore;-bugun-saat-1300-itibariyle;-41-kisinin-hayatini-kaybettigi-belirlenmistir.-010.jpg

51 yaşındaki taksici Mustafa Bayraklı

 

Bir otelde çalışan ve tercümanlık yapan Murat Güllüce, turistleri havalimanına getiriyordu.

 

Sıddık Peçenek

 

Mahmut Mert 

 

Bayrampaşa'da mağazalara manken yapan evli ve 3 çocuk babası Ferhat Akkaya'nın bir arkadaşını uğurlamak için havalimanına gittiği öğrenildi.

valilikten-yapilan-aciklamaya-gore;-bugun-saat-1300-itibariyle;-41-kisinin-hayatini-kaybettigi-belirlenmistir.-011.jpg

 

 

 

 

valilikten-yapilan-aciklamaya-gore;-bugun-saat-1300-itibariyle;-41-kisinin-hayatini-kaybettigi-belirlenmistir.-012.jpgvalilikten-yapilan-aciklamaya-gore;-bugun-saat-1300-itibariyle;-41-kisinin-hayatini-kaybettigi-belirlenmistir.-013.jpgvalilikten-yapilan-aciklamaya-gore;-bugun-saat-1300-itibariyle;-41-kisinin-hayatini-kaybettigi-belirlenmistir.-014.jpgvalilikten-yapilan-aciklamaya-gore;-bugun-saat-1300-itibariyle;-41-kisinin-hayatini-kaybettigi-belirlenmistir.-015.jpg

Son Güncelleme: 29.06.2016 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.