08 Temmuz 2016 Cuma 19:58
Atatürk Üniversitesinde Rektörlük Seçimlerine Doğru

ERZURUM (AA) - Atatürk Üniversitesinde 12 Temmuz'da yapılacak olan rektörlük seçimlerinde aday olan rektör adayı Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, seçilmesi halinde projeleri hakkında açıklama yaptı.

Makam odasında gazetecilere açıklamada bulunan Hacımüftüoğlu, bilimin toplum için yapılması gerektiği görüşünde olduğunu söyledi.

Seçilmesi halinde bu yönde bir yönetim sergileyeceğini belirten Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, şöyle konuştu:

"Şu an Türkiye ve Erzurum'da en temel sıkıntımız bilim üretmek değil, ürettiğimiz bilimi doğru yönlendiremiyoruz. Ürettiğimiz bilimin, bir problemi çözmesi yönünde bir sıkıntımız var. Bu üniversiteden uluslararası yayın yapan yaklaşık 900'e yakın çalışma var. Burada esas problem bilimsel çalışmaların, bir problemi çözmesi. Bilimsel çalışmalara çok para harcanıyor fakat bir sonuç alınamıyor. Biz aşırı zengin bir ülke değiliz. Bazı şeyleri öncelememiz gerekiyor. Ortaya bir kaynak koyup, bilim adamlarının çalışmalarını yönlendirmemiz gerekiyor. Bu nedenle üniversitemizdeki bilim adamlarının önünü açmak ve bu üniversitede kalmaları yönünde çalışmalarımız olacak."

Hacımüftüoğlu, ülkenin 2023 ve 2070 planlamasına paralel bir planlama yapacaklarını da sözlerine ekledi.



Son Güncelleme: 22.08.2016 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.