03 Temmuz 2016 Pazar 14:23
Atatürk'ün Erzurum'a Gelişinin 97. Yıl Dönümü

ERZURUM (AA) - Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 97. yıl dönümü dolayısıyla Aziziye Belediyesi tarafından ilçede tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tören, Türk bayrağının tören alanına getirilmesi ile devam etti.

Daha sonra Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan yaptığı konuşmada, "Kurtuluş meşalesini yakmak için en uygun yerin Erzurum olduğunu ve buradaki halkın topyekun milletin kurtuluşu için ümit vari bir halde çaba gösterdiğini bilen Kazım Karabekir Paşa'nın yoğun ısrarları üzerine kongreye katılmak üzere Erzurum'a gelen Mustafa Kemal’in ilçemize gelişinin sene-i devriyesini kutlamak maksadıyla bir aradayız. Başta Kazım Karabekir Paşa olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, o gün buradan yakılan istiklal meşalesi bütün Anadolu’yu aydınlatmış, milletimiz vatan topraklarımıza göz dikenlere bir kez daha “DUR” demiştir. Ve bu haykırış Türk milletinin umudunu yeniden yeşertmiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına giden yolculuk buradan başlamıştır.Bu münasebetle Kurtuluş mücadelesinin başladığı gün olarak tarihe geçen 3 Temmuz, bu mücadelenin sancaktarlığını yapmış olan Erzurum’umuz Aziziye’miz ve Ilıca’mız için çok daha büyük bir anlam taşımaktadır. " dedi.

Törene, İlçe Kaymakamı Zafer Öz, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İlçe Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Özgür Derköken, Erzurum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Mesci, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.