17 Kasım 2016 Perşembe 11:36
Avcılar Belediyesinden 'Evlilik Ve Yaşam Okulu' Eğitimi

Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Evlilik ve Yaşam Okulu" eğitim programı devam ediyor.

Türkiye’de ilk ilçe Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kuran Avcılar Belediyesinin evli veya evlilik hayatına hazırlanan çiftler için düzenlediği eğitim programı, Psikolog, Aile Danışmanı Hacı Tekin’in anlatımı ile Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

Avcılar Belediyesinden yapılan açıklamada, "Kadın ve erkeğin eşit şartlarda büyütülmesi, cinsiyet eşitliği temellerinde eğitim verilmesi ilkesiyle hizmet veren Avcılar Belediyesi, Evlilik ve Yaşam Okulu konulu eğitim programı ile sosyal ve kültürel sorumluluk projelerine ara vermeden devam ediyor. Sağlıklı bir evliliğin şiddetin her türlüsünden uzak, birbirinin fikirlerine saygılı çiftler yaratacağını, bunun neticesinde de başarılı, özgüveni yüksek ve birbirlerinin hakkına saygılı çocukların yetişmesini amaç edinen Avcılar Belediyesi, eğitime olan yatırımlarını sürdürüyor." denildi.

- Evlilikte öfke kontrolü

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, mutlu ailelerin sağlıklı toplumların temelini oluşturduğunu belirterek, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bilimsel araştırmalar göstermiştir ki evlilik öncesi birbirini tanıma, anlama eğitimi alan çiftlerin evlilikleri daha uzun ve daha sağlıklı olmaktadır. Bu sebeple de evlilik ve yaşam okulu konu başlığı ile çiftlerimize eğitim veriyoruz. Bu eğitim sayesinde programa katılan çiftlere kadın ve erkeğin eşit olduğunu, görev ve sorumluluklarının karşılıklı olması gerektiğini hatırlatıyoruz. Çiftler bu eğitimler sayesinde eş adaylarını daha iyi tanımayı ve kendisini daha doğru ifade etmeyi öğreniyor."

Eğitime katılan çiftlere uzun bir evliliğin sırları, sevgi dolu bir beraberlik oluşturmanın püf noktaları anlatılırken, öfkenin altında yatan nedenler, kişilikle ilgili nedenler, ortamla ilgili nedenler ve psikolojik nedenlerin anlatılıyor.

17.'si düzenlenen Evlilik ve Yaşam Okulu eğitimleri her ayın ikinci pazartesi günü saat 14.00’de Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonunda yapılıyor.

Son Güncelleme: 17.11.2016 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.