27 Haziran 2016 Pazartesi 13:13
Avlaklar Ve Avbis Eğitim Toplantısı

MALATYA (AA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Av Yönetimi Daire Başkanı Cihangir Altun, "Türkiye'de bu yıl artık avlaklar dışında avlanmak söz konusu olmayacak." dedi.

Altun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğünde düzenlenen "Avlaklar ve Avlak Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS) Eğitim Toplantısı"nda, son 3 yılda ülkede avcılıkta yeni bir sisteme geçmek için adım atıldığını söyledi.

Bunun için altyapı çalışmalarına başladıklarını ve AVBİS'i hayata geçirdiklerini anlatan Altun, Türkiye genelinde 2 bin 137 avlak yaptıklarını bildirdi.

Uygun birçok alanı avlağa çevirdiklerini dile getiren Altun, şöyle konuştu:

"Şimdi yeni bir sisteme geçiyoruz. Bunun için daha çok çalışmamız gerekecek. İlk defa bu yıl tam anlamıyla avlaklarda avcılık yapılacak. Geçtiğimiz yıllarda yapılıyordu ancak avlakların dışında, il genelinde avlanılabilecek alanlar da vardı. Türkiye'de bu yıl artık avlaklar dışında avlanmak söz konusu olmayacak. Bunun için işimizi sıkı tutmamız gerekiyor. Paydaşlarımız avcılarımızla mutlaka bu sistemi rayına oturtmanın yolunu arayacağız."

Altun, bölgelerdeki avlanma kota durumunu, avcıların ihtiyacına cevap verebilecek şekilde belirlemeye çalışacaklarını kaydetti.

Yasal avcıları en büyük paydaşları olarak gördüklerini vurgulayan Altun, "Dolayısıyla avcıları mutlaka sisteme entegre etmemiz gerekiyor. AVBİS bu anlamda yeni ama bunu disipline edecek potansiyele sahip. Ekiplerimiz, Türkiye'nin her yerinde koruma çalışmalarını sürdürüyor. Geçen yıl 6 bin 500 civarında kabahat tutanağı var. Türkiye genelinde 350 av koruma memuru olduğunu düşünürsek bu, bütün arkadaşlarımızın özveriyle çalıştığını gösteriyor." dedi.

15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz ise sorumluluk alanlarında 266 avlak bulunduğunu, AVBİS ile de önemli çalışmalar yapıldığını belirtti.

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.