17 Mayıs 2016 Salı 16:33
Axis İstanbul Avm Yarın Açılacak

Tarihi yarımadanın yanı başında yer alan Eyüp'te, E-5 ile Vatan Caddesinin kesiştiği noktada inşa edilen Axis İstanbul Alışveriş Merkezi yarın kapılarını açacak. 40 bin metrekarelik kiralanabilir alanın bulunduğu ilk etapta 135 mağaza yer alacak.

Sur Yapı ve Hayat Holding ortaklığıyla Eyüp'te inşa edilen alışveriş merkezi için düzenlenen basın toplantısında konuşan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, AVM'nin ilk etabının 135 mağazası, kafe ve restoranları, terasları, 1400 kişi oturma kapasiteli yeme-içme alanı, çocuklar için büyük bir eğlence ve oyun alanı, 10 salonlu sineması ve fitness merkezi ile hizmete gireceğini söyledi.

AVM'nin birinci fazının 40 bin metrekare kiralanabilir alandan oluştuğunu dile getiren Elmas, planlanan ikinci fazın da açılmasıyla kiralanabilir alanın 60 bin metrekareye, mağaza sayısının ise 170'e ulaşacağı bilgisini verdi. Elmas, "İkinci etapla birlikte AVM'de 2 bin kişiye istihdam sağlanacak" dedi.

 

- "Toplam ticari alanımız 325 bin metrekare olacak"

 

Elmas, Axis İstanbul'un açılmasıyla ortaklarıyla birlikte sahip oldukları faaliyet halindeki ticari alan büyüklüklerinin 325 bin metrekareye ulaşacağını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"2017'nin sonuna kadar, şu anda inşaatı ve yatırımı devam eden projelerimizle birlikte 410 bin metrekare daha ticari alan inşa etmiş olacağız ve toplamda grup olarak ortaklarımızla 735 bin metrekarelik ticari alana ulaşmış olacağız. Toplamda 1099 mağaza büyüklüğüne, 2,3 milyar dolarlık portföy büyüklüğüne ulaşacağız. Söz konusu gelişmelerle bütün bu AVM'lerimize yıllık 46 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Yıllık ciro 2,2 milyar liraya ulaşacak. Şu anda Axis İstanbul ile birlikte toplam perakende ciromuz 1 milyar lirayı geçecek."

Elmas, 2013'te Axis Kağıthane'yi faaliyette geçirdiklerini ifade ederek, bu AVM'nin 3 yılını doldurduğunu, bölgedeki kentsel dönüşümün büyük bir destekçisi olduğunu, yıllık ziyaretçi ve ciro artışının yüzde 30'lara vardığını anlattı.

Ümraniye'de yer alan AVM'lerine değinen Elmas, kendilerinin de kiracılarının da her iki AVM'nin performansından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

 

- "550 milyon dolarlık yatırım"

 

Elmas, Axis İstanbul'da 2,5 yıldır inşaat sürecinin sürdüğüne değinerek, AVM'nin 550 milyon dolarlık yatırımla hayata geçtiğini aktardı.

Yatırımın iki fazdan oluştuğu bilgisini veren Elmas, şu ifadeleri kullandı:

"İlk fazını bitirdik. Yaklaşık 90 bin metrekarelik brüt AVM alanı, 40 bin net kiralanabilir alan var. 135 mağaza, 195 adet ofis mevcut. AVM'de yaklaşık 2 bin kişilik istihdam söz konusu olacak. Ofislerle birlikte bu rakamın 3 bin 500'e çıkmasını bekliyoruz. 1,5-2 yıl içerisinde hemen arkamızda yer alan iki adet parselimiz var. Onların da prosedürü bitince inşaata başlayacağız ve sonuç olarak toplamda 60 bin metrekarelik net kiralanabilir alanımız olacak ve 170 mağazaya çıkacak."

 

- "İlk yıl 8 milyon ziyaretçi hedefliyoruz"

 

Elmas, AVM'nin lokasyonunun çok gözde olduğunu belirterek, Tarihi Yarımadanın hemen yanı başında olduklarını bildirdi.

AVM'ler için nüfus ve yapılaşmanın önemli olduğuna dikkati çeken Elmas, "Axis İstanbul'un çekim alanında 5,8 milyon kişi yaşıyor. Ulaşım avantajı var. E-5 ile Vatan Caddesinin kesiştiği noktadayız. Metro, tramvay gibi ulaşım imkanları mevcut." diye konuştu.

Elmas, ilk yıl 8 milyon ziyaretçi ve 300 milyon lira ciro hedefledikleri bilgisini verdi.

 

- "Bir evin bütün ihtiyaçları giderilebilecek"

 

Axis İstanbul'un konsept optimizasyonunu, kiralamasını ve uzun dönemli yönetimini üstlenen ECE Türkiye'nin Genel Müdür Yardımcısı Nuri Şapkacı, İstanbul'un hızla gelişen bu bölgesinde büyük potansiyel gördüklerini söyledi.

Şapkacı, "Bu potansiyeli ve geniş çekim alanını göz önünde bulundurarak tanınmış, her zevke hitap edebilecek markalar, çok çeşitli gastronomi konseptleri, eğlence alternatifleri ile dengeli ve kaliteli bir marka karması oluşturduk." dedi.

Ece Türkiye Kiralama Direktörü Fulya Durak ise AVM'de 25'in üzerinde yeme- içme birimi olduğunu belirterek, Axis İstanbul'un bir evin bütün ihtiyaçlarının giderilebileceği bir merkez olacağını söyledi.

AVM'de yiyecekten giyeceğe, ayakkabıdan kozmetiğe, modadan çocuk giyime kadar birbirinden seçkin markaların yer alacağını dile getiren Durak, "Sadece günlük ihtiyaçlara hitap etmeyeceğiz. Aynı zamanda eğlence ve oyun alanları, sinema var. Çocuklar için özel oyun alanları ve mağazalar da var. Modanın birleştiği yerde Axis. 100'ün üzerinde moda markası ile açılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Basın toplantısından sonra AVM gazetecilere gezdirildi.

Son Güncelleme: 17.05.2016 21:21
Anahtar Kelimeler:
GayrimenkulSur Yapı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.