12 Haziran 2016 Pazar 18:48
Aygün, Yüksekova'da Terör Mağdurlarını Dinledi

HAKKARİ (AA) - AK Parti Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü ve Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Yüksekova'da terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle mağdur olan vatandaşlarla görüştü.

Aygün, beraberinde İlçe Kaymakamı İbrahim Çenet, AK Parti Hakkari eski Milletvekili Abdulmuttalip Özbek ve ilçedeki sivil toplum örgütü temsilcileriyle kent merkezinde esnafı ziyaret etti.

Hasar gören iş yerlerini gezen ve vatandaşlarla sohbet eden Aygün, yaptığı açıklamada, ilçenin sorunlarının çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, terör olayları nedeniyle mağdur olan vatandaşların yaralarının en kısa sürede sarılacağını söyledi.

Vatandaşlardan, terör örgütüne her şekilde mesafeli davranıp karşı koymalarını isteyen Aygün, "Dört yıldır Hakkari koordinatörlüğü yapıyorum. Hakkari insanının ne kadar samimi ve sıcakkanlı olduğunu yaşayarak gören bir insanım. İnsanları yemez yedirir, içmez içirir. Bize adaleti öğreten ecdadımızı yıkan güçler kimdi? Dedelerimiz Çanakkale’de omuz omuza savaştı. Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı ve Çerkez'i, herkes çarpıştı, yan yana yatıyorlar şimdi. Dış mihraklar Osmanlı'yı yıkmak için Osmanlı topraklarında 44 ayrı devlet kurarak yıkmaya çalıştı." diye konuştu.

- "Çözüm sürecinde milletti tehdit ettiler"

Türkiye'nin artık her şeyini kendisinin ürettiğini belirten Aygün, yüzde 70 yerlilik sınıfına geldiğini ve özellikle savunma sanayisinde ciddi ilerlemeler sağladığını ifade etti.

Yüz yıl önce Osmanlı'yı yıkan küresel güçlerin, artık Osmanlı'nın torunlarından korkmaya başladığını vurgulayan Aygün, "Türkiye'yi bu kadar ilerleten AK Parti'yi ve liderini devirmeye çalıştılar. Bunun için her yolu denediler ama başaramadılar. Bizi bataklığa çekmek için Türkiye’yi yangın yerine çevirmeye çalışıyorlar. Dış mihraklar petrol için insanları kullanıyor. Bu gerçekleri görmek lazım. Neden buraya gelip de Berçelan Yaylası'nda piknik ve kayak yapmayalım, hava alanını kullanmayayım, buna hakkımız yok mu? Peki neden buralara çiçek eker gibi bomba koydular? Devletin uzattığı şefkat elini de tutmadılar. Çözüm sürecinde yine milletti tehdit ettiler, sözde mahkemeler kurdular, silaha sarıldılar. Devlet bunlara iyi mi yaptınız diyecekti? Devlet, başladı temizlik operasyonuna. Asker ve polisimiz sivile zarar gelmesin diye kendisini şehit mertebesine kadar getirdi. Bu sıkıntıların üstesinden gelmenin yolu birbirimize sımsıkı sarılmaktan geçer. Aramıza şeytanları sokmasak bunu başarırız.” değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.